Motokros: odprtje državnega prvenstva s Timom Gajserjem na čelu (video)

12. 4. 2019 | Jaka Završan
Deli
Motokros: odprtje državnega prvenstva s Timom Gajserjem na čelu (video) (foto: AMZS)
AMZS

Ta vikend se bodo motokosisti pomerili na uvodni dirki državnega prvenstva v Brežicah, kjer bodo gledalci lahko uživali v predstavah domačih in tujih tekmovalcev. 

Največ oči bo v nedeljo zagotovo uprtih v Tima Gajserja, ki je prejšnji konec tedna v izjemnem slogu slavil zmago svetovnega prvenstva v Trentinu. Pred ogromno slovenskimi navijači je Makolčan s popolnim izkupičkom premagal domačina Cairolija in njegovo prednost v skupnem seštevku zmanjšal na 16 točk. Utrinke te (za Slovence) zgodovinske dirke si lahko ogledate v spodnjem videu. 

Nič ne preseneča, da je ravno Makolčan tisti, ki bo tudi v tej sezoni branil naslov prvaka v razredu MX Open, pri čemer pa ga bosta najbolj ogrožala Klemen Gerčar in Peter Irt, ki se po krajšem premoru znova vrača na motokrosistično sceno.

Konkurenca bo močna tudi v razredu MX2, kjer bomo lahko znova priča boju za vrh med Luko Milcem in Janom Pancarjem. Slednji je letos že nastopil na treh dirkah svetovnega prvenstva in s tem pridobil nekaj neprecenljivih izkušenj, medtem ko se za Milca sezona ni začela po njegovih željah, saj si je na treningu med pripravljalnim obdobjem poškodoval koleno. Poškodba je načrte prekrižala tudi Maksu Mausserju, varovancu Boga Gajserja, zato Zasavčan v Brežicah in tudi na naslednjih dirkah še ne bo nastopil.

Navsezadnje bo zanimivo v vseh tekmovalnih razredih, sploh zato, ker se bodo dirke udeležili tudi hrvaški vozniki, saj bo ta štela tudi za njihovo prvenstvo. Organizatorju jo je nekoliko zagodlo vreme, saj so morali sobotno dirko za pokalno prvenstvo zaradi obilnega dežja že odpovedati, a so s tem pridobili čas za popravke steze za nedeljski šov. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"