Motokros: tretja dirka državnega prvenstva potekala brez presenečenj

4. 5. 2019 | Jaka Završan
Deli
Motokros: tretja dirka državnega prvenstva potekala brez presenečenj (foto: Jože Bojec (vir: AMZS))
Jože Bojec (vir: AMZS)

Čeprav so prvomajske počitnice v večji meri zaznamovale padavine, je organizator v Škednju poskrbel za dobro dirko, ki je gledalcem ponudila veliko zanimivih dvobojev. 

Tekmovalci so se po vikendu premora tokrat pomerili v Škednju, kjer je nastopil tudi najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser. Makolčan na domačem terenu ničesar ni prepuščal naključju in z izjemno vožnjo stezo pod avtocesto zapustil s popolnim izkupičkom. Bolj napet je bil boj za drugo mesto, ki je potekal med Petrom Irtom in Klemnom Gerčarjem, a je na koncu z dvojnim drugim mestom slavil Gerčar. 

Štrene pa je v najmočnejšem razredu mešal Jan Pancar, saj so tekmovalci razredov MX125, MX2 in MX Open vozili skupaj. V prvi vožnji je mladi Dolenjec v cilj pripeljal le za Gajserjem, medtem ko je moral v drugi premoč priznati še Gerčarju in Irtu. Z zmago v svojem tekmovalnem razredu (MX2) je Pancar le še potrdil vodstvo v skupnem seštevku, kjer z 18 točkami vodi pred Luko Milcem. Slednji je v Škednju v cilj dvakrat pripeljal kot drugi, medtem ko je na najnižjo stopničko stopil Denis Jakša

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel