SixtyTwo Motosport v sezono 2020 s švedskim pridihom

10. 10. 2019 | Jaka Završan
Deli

Ekipi, katere lastnik je svetovni prvak v razredu MX3 Klemen Gerčar, se pridružujeta dva, v boksih dobro poznana voznika. 

Ne dolgo nazaj smo pisali o zaključku Gerčarjeve kariere, katero je voznik Husqvarne v Šentvidu pri Stični okronal s šestim naslovom državnega prvaka. Čeprav Klemen ne bo več tekmoval, pa bo v motokrosistični svet še vedno vpet, le v drugi vlogi. 

Tako kot v letošnji sezoni bo imel SixtyTwo Motosport voznika v kategoriji do 85 kubičnih centimetrov, kjer Klemen svoje upe polaga na mladega Jako Peklaja. V prihajajočem letu pa se mu bosta pridružila še Šveda Jonathan Bengtsson in Filip Olsson. Slednji je v minulih sezonah pokazal ogromno potenciala in leta 2018 v kategoriji do 125 kubičnih centimetrov postal prvak nemškega prvenstva (ADAC), prav tako pa je nastopal tudi na dirkah evropskega prvenstva, kjer je v razredu EMX125 osvajal zavidljive rezultate. Leto 2019 je bilo zanj prestopno, saj je presedlal na 250-kubični motocikel, s katerim bo vozil tudi pod okriljem ekipe SixtyTwo Motosport.

Karavana MXGP-ja pa je dobro znana tudi njegovemu rojaku Bengtssonu, ki se je zadnji dve leti boril za točke v elitnem razredu. Takšen je plan tudi za sezono 2020, saj se bo ekipa pod vodstvom Gerčarja udeleževala vseh dirk prvenstva, ki bodo potekale v Evropi. Na njih bo Olsson črno-zlate barve ekipe zastopal v evropskem razredu EMX250, Bengtsson pa v razredu MXGP.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja