MXGP: Coldenhoff do nove zmage, Prado svetovni prvak

25. 8. 2019 | Jaka Završan
Deli
MXGP: Coldenhoff do nove zmage, Prado svetovni prvak (foto: Ray Archer (KTM))
Ray Archer (KTM)

Ta vikend je dirko svetovnega prvenstva v motokrosu gostila Švedska, kjer smo dobili novega prvaka, odlično pa sta se na njej odrezala tudi Slovenca.

MX2

Na šestnajsti dirki sezone je svojo celoletno prevlado s skupnim tretjim mestom dokončno unovčil Jorge Prado, ki se je po prvi vožnji že veselil osvojitve drugega zaporednega naslova svetovnega prvaka. Po pravilih organizatorja, to pomeni, da se mora mladi Španec v naslednji sezoni preseliti v elitni razred. Zna pa se zgoditi, da bomo Jorgeja na 450-kubičnem motociklu videli tudi že letos, najkasneje na pokalu narodov, kjer bo tovarnški voznik KTM-a nastopil v kategoriji MXGP. Kakorkoli pa je moral Španec na Švedskem premoč priznati Calvinu Vlaandernu in svojemu timskemu kolegu Tomu Viallu, ki se je veselil svoje prve zmage v karieri. 

Slovence pa nas je, v tem tekmovalnem razredu, zopet navduševal Jan Pancar, ki je odlične občutke iz Imole očitno prenesel tudi v Uddevallo, kjer je z dvajsetim in štirinajstim mestom vknjižil novih osem točk.

Rezultati:

1.) Tom Vialle (KTM) - 44

2.) Calvin Vlaanderen (HON) - 43

3.) Jorge Prado (KTM) - 43

4.) Adam Sterry (KAW) - 36

5.) Maxime Renaux (YAM) - 31

MXGP

Po osvojitvi naslova svetovnega prvaka prejšnji vikend, smo danes lahko spremljali povsem razbremenjenega Tima Gajserja, ki pa mu kljub zmagi v drugi vožnji ni uspelo končati na najvišji stopnički. To je že drugič zapored uspelo Glennu Coldenhoffu, ki je trenutno res v življenski formi, kar potrjuje tudi podatek, da Nizozemec ne zmaguje na tovarniškem motociklu. Omembe vreden je tudi nastop povratnika po poškodbi Jeffreya Herlingsa, ki je včeraj celo slavil na kvalifikacijah, a se danes srečeval z nekaj več težavami. Še hujši davek pa je steza v Uddevalli terjala tovarniškemu vozniku Yamahe Romainu Febvreju, saj je le nekaj minut pred koncem druge vožnje grdo padel in si najverjetneje poškodoval koleno. 

Rezultati:

1.) Glenn Coldenhoff (KTM) - 47

2.) Tim Gajser (HON) - 45

3.) Pauls Jonass (HUS) - 38

4.) Jeremy Seewer (YAM) - 30

5.) Jeremy Van Horebeek (HON) - 30

Najboljše motokrosiste sveta sedaj čaka vikend premora, nato pa se karavana seli v Azijo. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"