MXGP: V Valkenswaardu dominiral KTM, Gajser se vrača

18. 3. 2018 | Jaka Završan
Deli
MXGP: V Valkenswaardu dominiral KTM, Gajser se vrača (foto: Ray Archer (KTM), HRC)
Ray Archer (KTM), HRC

Na drugi dirki svetovnega prvenstva v motokrosu se je največ govorilo o vremenu, ki je tekmovalcem s sneženjem in hudim mrazom povzročalo ogromno težav, a to ni vrglo iz tira tovarniških voznikov KTM-a.

MX2

V nižji kategoriji se je vse skupaj vrtelo okoli Paulsa Jonassa, ki je zmagal na uvodni dirki v Argentini in očitno dobre občutke prenesel tudi na mrzlo Nizozemsko. Brez večjih težav je slavil tako v prvi kot v drugi vožnji in se v skupnem seštevku le še uveljavil na prvem mestu. Nase je z drugim mestom opozoril Jorge Prado, le 17-letni Španec, ki bo v letošnji sezoni še zelo nevaren. Družbo na odru za zmagovalce jima je delal Danec Thomas Kjer Olsen.

MXGP

Glede na to, da je podlaga na stezi v Valkenswaardu mivkasta, smo lahko na vrhu pričakovali Jeffreyja Herlingsa, ki si je z zmagama v obeh vožnjah privozil rdečo številčnico. Zaradi slabih kvalifikacij mu start ni uspel in se je tako v prvi kot v drugi vožnji v ospredje prebijal iz ozadja. Največ dela mu je povzročal devetkratni svetovni prvak Antonio Cairoli, ki je končal drugi. Tim Gajser je imel v obeh vožnjah veliko težav in skupno končal kot deveti. To je bila prva dirka po hudi poškodbi, zato smo lahko s Timovo predstavo in osvojenimi 20 točkami zelo zadovoljni. Dokaj uspešno je sezono začel tudi Klemen Gerčar, ki je na zahtevni stezi osvojil 31. in 28. mesto ter v prihodnosti napovedal boj za točke.

PEKLAJ IN MAUSSER USPEŠNA NA EVROPSKEM PRVENSTVU 

Prav ta vikend pa sta slovenske barve zastopala tudi Jaka Peklaj v razredu EMX65 (južno-zahodna cona) in Maks Mausser v kategoriji EMX125. Mladi Peklaj je tekmoval v Italiji v izredno blatnih in nepredvidljivih razmerah in s 24. in 7. mestom končal kot trinajsti, medtem ko je Zasavčan pod okriljem Bogomirja Gajserja tekmoval v Valkenswaardu in v prvi vožnji 'odščipnil' točko, kar je za nadaljevanje zelo spodbudno. V drugi vožnji pa je končal kot 23.

Naslednja dirka bo za tekmovalce razreda MX2 in MXGP potekala že prihodnji vikend v toplejši Španiji. 


Foto: Ray Archer (KTM), HRC

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"