MXGP: Tim Gajser blestel na Portugalskem

19. 5. 2019 | Jaka Završan
Deli
MXGP: Tim Gajser blestel na Portugalskem (foto: Honda)
Honda

Na šesto dirko letošnjega svetovnega prvenstva, ki je ta konec tedna potekala v Aguedi, bomo imeli Slovenci zelo lepe spomine, za kar pa se lahko zahvalimo Timu Gajserju. 

MX2

V razredu do 250 kubičnih centimetrov je v samem vrhu vse skupaj potekalo po pričakovanjih, saj se je dvojne zmage znova veselil Jorge Prado. S tem je mladi Španec prevzel vodstvo v skupnem seštevku, kjer pred drugouvrščenim Thomasom Kjerom Olsnom vodi za pičle tri točke. Ravno Danec pa je bil tisti, ki se mu je uspelo aktualnemu svetovnemu prvaku na Portugalskem najbolj približati, medtem ko je na najnižji stopnički zmagovalnega odra drugič v karieri pristal Avstralec Mitchell Evans in dokazal, da bo nanj v prihodnosti še treba računati.  

Rezultati:

1.) Jorge Prado (KTM) - 50

2.) Thomas Kjer Olsen (HUS) - 40

3.) Mitchell Evans (HON) - 38

4.) Henry Jacobi (KAW) - 36

5.) Maxime Renaux (YAM) - 24

MXGP

V prvi vožnji se je v elitni kategoriji vse skupaj vrtelo okoli Gajserja in Cairolija, ki sta tempo narekovala od starta do cilja. Slednji je z najboljšim startom vodil veliko večino dirke, a je Makolčan približno pet minut pred koncem izkoristil njegovo napako in slavil. V drugi vožnji sta štrene pri vrhu mešala še Clement Desalle in Arnaud Tonus, a sta morala na koncu premoč priznati prej omenjenima voznikoma. Z izjemno hitro, tekočo in pametno vožnjo je v cilj znova prvi pripeljal Gajser, medtem ko se je moral devetkratni svetovni prvak zaradi manjše napake in posledičnega padca zadovoljiti z drugim mestom. S tem se je Tim veselil druge zmage v letošnji sezoni, prav tako pa se je v skupnem seštevku Cairoliju približal na 34 točk. 

Rezultati:

1.) Tim Gajser (HON) - 50

2.) Antonio Cairoli (KTM) - 44

3.) Arnaud Tonus (YAM) - 40

4.) Clement Desalle (KAW) - 33

5.) Jeremy Seewer (YAM) - 29

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol