MXGP: Slovenci v Loket z 'močnimi orožji'

24. 7. 2019 | Jaka Završan
Deli
MXGP: Slovenci v Loket z 'močnimi orožji' (foto: Honda)
Honda

Po vikendu premora se karavana svetovnega prvenstva v motokrosu vrača na Češko, kjer bomo imeli Slovenci kar štiri predstavnike. 

Nesporni favorit za zmago na razgibani stezi v Loketu ostaja kdo drug kot Tim Gajser, ki bo ta vikend lovil že osmo zaporedno zmago. Lani je Makolčan na tem prizorišču stal na najnižji stopnički, saj je moral premoč priznati tovarniškima voznikoma KTM-a. Letos bodo grožnje prihajale predvsem z ekipe Yamahe, saj v zadnjem času odlično formo kažejo Romain Febvre, Arnaud Tonus in Jeremy Seewer. Prav slednji pa je tisti, ki v skupnem seštevku s 173-imi točkami zaostanka zaseda 2. mesto. 

Poleg Tima bo v elitnem razredu nastopil tudi Klemen Gerčar, ki bo na Češko odpotoval z željo po osvojitvi prvih letošnjih točk. Slovenci pa bomo imeli predstavnika tudi v razredu MX2, kjer bo naše barve zastopal devetnajstletni Jan Pancar, ki je letos že presenetil z nekaj vrhunskimi predstavami. 

Na finalu evropskega prvenstva tudi Jaka Peklaj

Dirka MXGP-ja v Loketu s seboj že kar nekoliko tradicionalno prinaša tudi finale evropskega prvenstva v kategorijah do 65 in 85-kubičnih centimetrov. Na tovrstni dirki se lahko pomerijo le tisti vozniki, ki so v svoji coni končali med najboljših deset, kar pa je v hudi konkurenci uspelo tudi mlademu Jaki Peklaju, za katerega ta dirka ne bo nič novega, saj je lani tam že nastopil v 65-kubičnem razredu. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"