MXGP: Cairoli zaradi poškodbe končuje sezono

10. 7. 2019 | Jaka Završan
Deli
MXGP: Cairoli zaradi poškodbe končuje sezono (foto: Ray Archer (KTM))
Ray Archer (KTM)

Poškodba rame, ki jo je devetkratni svetovni prvak staknil na dirki v Latviji, je terjala hujši davek, kot smo sprva pričakovali. 

Letošnja sezona se je za Antonia Cairolija začela odlično, a se je kmalu vse skupaj zanj začelo podirati. Prelomna točka je bila deveta dirka sezone, ki je potekala v Latviji, kjer si je Italijan ob padcu v drugi vožnji poškodoval ramo. Nadaljnje preiskave so pokazale, da je bila poškodba veliko resnejša kot smo vsi skupaj sprva pričakovali. Le ta je Cairoliju uničila vse možnosti za osvojitev letošnjega naslova svetovnega prvaka, saj zaradi nje tovarniški voznik KTM-a na dirkah svetovnega prvenstva v letu 2019 ne bo več nastopil. 

Ravno Italijan pa je glede na skupni seštevek največji tekmec trenutno vodilnega Tima Gajserja, saj s 130-imi točkami zaostanka zaseda drugo mesto. Zaradi njegove odsotnosti na preostalih dirkah, tako največjo grožnjo Makolčanu sedaj predstavlja Jeremy Seewer, ki bo lovil ogromen zaostanek 161-ih točk. 

Antonio Cairoli:

"Razočaran sem, da moram sezono zaključiti na takšen način. To se mi v preteklosti ni pogosto dogajalo, a tega sedaj ne moremo več spremeniti. Prejšnji teden sem poskusil opraviti trening na motociklu, a so bile bolečine prevelike. To so potrdile tudi preiskave, zato sem bil primoran nemudoma opraviti operacijo. Vse skupaj je bilo sprva težko pogoltniti, a je bila to na dolgi rok zagotovo najboljša rešitev."

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"