MXGP: Gajser se je z dvojno zmago 'odlepil' od tekmecev

20. 6. 2016
Deli

Tim Gajser je na enajsti dirki svetovnega prvenstva MXGP v Veliki Britaniji osvojil letos že šesto zmago in v skupnem seštevku prvenstva zdaj vodi s 74. točkami prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Francozom RomainomFebvrejem. Že naslednji teden bo dirkal v Mantovi (Italija), zato vsi navijat za fantastičnega Tima!!!

Gajser je bil kot že tolikokrat, najhitrejši že v soboto v kvalifikacijah, kjer si je zagotovil prvo startno mesto. Njegov največji tekmec, aktualni svetovni prvak RomainFebvre je v kvalifikacijah grdo padel in se pri tem poškodoval, zato na dirki ni tekmoval in naš motokrosist je imel lepo priložnost, da si je privozil še večjo točkovno prednost. Za Febvreja je vprašljiv tudi nastop na naslednji dirki v Italiji. Morda je prav to trenutek, ki bo dokončno odločil letošnje prvenstvo, v katerem že vse od začetka sezone dominira Tim Gajser.

Na progi MatterleyBasin je bil Gajser nepremagljiv v obeh vožnjah, čeprav tako v prvi kot v drugi vožnji na startu ni bil najhitrejši. Vendar je še enkrat več dokazal, da mu letos tekmeci ne morejo konkurirati in se je z dvojno zmago ter novimi petdesetimi točkami še bolj oddaljil od konkurence. Drugo mesto je osvojil Nemec MaximilianNagl, tretji pa je bil Francoz Gautier Paulin.

»Pred drugim startom je začelo deževati in proga je bila spolzka ter drugačna, kot v prvi vožnji. Uspel mi je dober start, kar hitro sem napredoval v ospredje in kontroliral svoj vodilni položaj. Trenutno na dirkah res zelo uživam. RomainuFebvreju želim čim hitrejše okrevanje in upam, da se kmalu vrne na proge,«je razlagal Gajser, ki je bil zelo zadovoljen z dvojno zmago in dodal, da je na motorju zelo sproščen.

Drugi slovenski predstavnik Peter Irt je imel obilo smole. V prvi vožnji je po dobrem startu, ko je vozil med najboljšo dvajseterico, na ciljnem skoku padel in bil odpeljan v bolnišnico, saj je utrpel močan udarec v glavo, sicer pa naj ne bi utrpel nobenega zloma.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva MXGP bo prihodnji vikend v Italiji, kjer bo naše motokrosiste ob progi znova spremljalo ogromno slovenskih navijačev.

REZULTATI:

1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Valentin Guillod (Švi)

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo),2.MaximilianNagl (Nem), 3. Gautier Paulin (Fra)

Skupno na dirki: 1. Tim Gajser (Slo) 50 točk, 2. MaximilianNagl (Nem) 36 točk, 3. Gautier Paulin (Fra), 36 točk

Skupno v seštevku SP: 1. Tim Gajser (Slo) 482 točk, 2. RomainFebvre (Fra) 408 točk,Antonio Cairoli (Ita) 405 točk

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"