MXGP: Herlings ostaja kralj Lommla, Gajser zaključil kot enajsti

6. 8. 2017 | Jaka Završan
Deli
MXGP: Herlings ostaja kralj Lommla, Gajser zaključil kot enajsti

Ta vikend so se motokrosisti svetovnega prvenstva v motokrosu mudili v Belgiji na eni izmed najtežjih peščenih prog, v Lommlu.

Proga v Lommlu je od lani doživela nemalo sprememb, še dodatno pa je stvari na sobotnih kvalifikacijah otežilo hudo neurje. Herlings je v težkih pogojih še enkrat dokazal, zakaj se ga drži vzdevek 'Kralj peščenih prog' in pred Cairolijem dobil kvalifikacije, kot tretji pa je zaključil aktualni svetovni prvak Tim Gajser.

Obe vožnji sta bili, kar se tiče boja za sam vrh, dokaj podobni, saj sta se obakrat za zmago pomerila Herlings in Cairoli. Gledalcem sta ponudila nekaj zelo atraktivnih dvobojev, v katerih je bil pričakovano uspešnejši Jeffrey Herlings in se z dvojno zmago zavihtel na drugo mesto v skupnem seštevku. Dvakrat je drugi končal Sicilijanec in se še bolj približal svojemu devetemu naslovu svetovnega prvaka. Za popoln vikend tovarniške ekipe KTM-a pa je poskrbel Glenn Coldenhoff, ki je svojima moštvenima kolegoma delal družbo na podiumu.

Tim Gajser se je tokrat odrezal nekoliko slabše kot bi si želel. Pred dirko je imel prav tako visoke cilje. V obeh vožnjah mu štarta nista uspela najbolje, zato so si konkurenti privozili prednost, ki je Gajser v nadaljevanju žal ni uspel nadoknaditi. Prvo vožnjo je končal na devetem mestu. V drugi vožnji je vse kazalo na boljšo uvrstitev, saj je bil večino dirke šesti, a je dva kroga pred koncem padel in bil na koncu druge vožnje deseti. Skupno je na dirki osvojil enajsto mesto in triindvajset točk. V prvenstvu je še naprej na petem mestu.

Rezultati MXGP:

1. vožnja

1. Jeffrey Herlings (Niz)
2. Antonio Cairoli (Ita)
3. Glenn Coldenhoff (Niz)
...
9. Tim Gajser (Slo)

2. vožnja

1. Jeffrey Herlings (Niz)
2. Antonio Cairoli (Ita)
3. Max Anstie (VBR)
...
10. Tim Gajser (Slo)

Skupno na dirki

1. Jefrrey Herlings (Niz) - 50
2. Antonio Cairoli (Ita) - 44
3. Glenn Coldenhoff (Niz) - 38
...
11. Tim Gajser (Slo) - 23


Skupno v SP 14/19

1. Antonio Cairoli (Ita) - 567
2. Jeffrey Herlings (Niz) - 468
3. Clement Dessale (Bel) - 462
...
5. Tim Gajser (Slo) - 376

Jaka Završan
foto: KTM, hondaproracing.com

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"