MXGP: Herlings se je izstrelil do skupne zmage v Argentini (video)

5. 3. 2018 | Matevž Hribar
Deli

V prvi rundi sta na najvišji stopnički v razredih MX2 in MXGP stopila člana tovarniške ekipe KTM.

V Argentini (namesto v Katarju, kot smo bili vajeni od prve nočne dirke leta 2013) se je v odsotnosti slovenskih predstavnikov začelo letošnje svetovno prvenstvo v motokrosu. V Patagoniji se je vse najbolje izšlo za tovarniško ekipo KTM, saj sta njihova dirkača Pauls Jonass in Jeffrey Herlings osvojila zmagi v obeh razredih, MX2 in MXGP.

V prvi dirki razreda MXGP je sicer na startu povedel neverjetni Antonio Cairoli in vodil vse do cilja, ko mu je vedno bolj za vrat dihal Jeffrey Herlings – videti je bilo, da je vse, kar bi Herlings potreboval za zmago, boljši start. A v drugi dirki mu je uspelo tudi s petega mesta po prvem krogu; devet minut pred koncem je imel za (spet) vodilnim Cairolijem le še devet sekund zaostanka, v zadnjem krogu pa ga je tudi prehitel in osvojil skupno zmago. Tretje mesto je obakrat osvojil Clement Desall, ki se je očitno dobro ujel s Kawasakijem.

Kako se je Herlings prebil do zmage

V razredu MX2 svetovni prvak Pauls Jonass ni dopuščal presenečenj: zmagal je tako kvalifikacijsko kot obe posamični dirki in domov odnesel 50 točk. Drugo in tretje mesto sta pripadli Thomasu Kjer Olsenu (Husqvarna) in Hunterju Lawrenceu (Honda).

Vrhunci dirke:

Prvo izmed preostalih 18 rund bo gostil Valkenswaard.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"