MXGP, Španija: Gajser po zmagi v kvalifikacijah šesti, Gerčar trideseti

25. 3. 2018
Deli

V Španiji so motokrosisti tekmovali na tretji dirki svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. Tim Gajser po poškodbi počasi stopnjuje formo, osvojil je šesto mesto. Klemen Gerčar je bil trideseti.

Slovenska tekmovalca, predstavnika AMZS, sta se veselila dirke v Španiji, saj se na španskem, tršem terenu počutita bolj domače kot na peščenem. Tim Gajser je bil v soboto izvrsten v kvalifikacijah, kjer je od starta do cilja ostal nepremagan. Klemen Gerčar je bil osemindvajseti.

Na dirki je Makolčan v obeh vožnjah začel odlično, a očitno še nima dovolj moči, da bi se do konca obdržal pri vrhu. V prvi vožnji se je ustalil na šestem mestu. Proti koncu, ko se je vnel boj za peto mesto, pa ga je med prehitevanjem stisnil v kot švicarski tekmovalec Jeremy Seewer. Gajserju je zmanjkalo prostora, zato je padel in v zadnjem krogu nazadoval na osmo mesto. V drugo je bilo od Gajserja hitrejših le pet motokrosistov, osvojil je šesto mesto. Iz Španije se tako vrača s skupnim šestim mestom in novimi 28 točkami. Klemen Gerčar je prikazal dva zelo dobra starta. Na koncu je bil v obeh vožnjah devetindvajseti, skupno na dirki trideseti.

Zmagal je Italijan Antonio Carioli. Do te dirke vodilni motokrosist Jeffrey Herlings je bil v obeh vožnjah drugi in se je v seštevku prvenstva po točkah izenačil s Cairolijem, ki pa je zaradi boljše uvrstitve na zadnji dirki trenutno v vodstvu. Tretje mesto je na dirki zasedel Belgijec Clement Desalle. Gajser je na prvenstvu napredoval na 11. mesto.

Naslednja, za slovenske navijače ena od najbližjih dirk svetovnega prvenstva v motokrosu bo čez dva tedna v Pietramurati v Italiji.

Video:

Rezultati:

1. vožnja:

1. Antonio Cairoli (Ita)
2. Jeffrey Herlings (Niz)
3. Romain Febvre (Fra)

8. Tim Gajser (Slo)
29. Klemen Gerčar (Slo)

2. vožnja

1. Antonio Cairoli (Ita)
2. Jeffrey Herlings (Niz)
3. Gautier Paulin (Fra)

6. Tim Gajser (Slo)
29. Klemen Gerčar (Slo)

Skupno na dirki:

1. Antonio Cairoli (Ita) 50 točk
2. Jeffrey Herlings (Niz) 44
3. Clement Desalle (Bel) 36

6. Tim Gajser 28
30. Klemen Gerčar (oba Slo) 0

Skupno na SP:

1. Antonio Cairoli (Ita) 141
2. Jeffrey Herlings (Niz) 141
3. Clement Desalle (Bel) 103

11. Tim Gajser (Slo) 48

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja