MXGP: tri v vrsto za Gajserja

9. 6. 2019 | Jaka Završan
Deli
MXGP: tri v vrsto za Gajserja (foto: Honda)
Honda

Ta vikend je v ruskem Orlyonoku potekala osma dirka svetovnega prvenstva, kjer je slovenski šampion z odlično predstavo prišel do rdeče številčnice.

MX2

V šibkejšem razredu je v boju za najboljša mesta vse potekalo po pričakovanjih. Nekaj več truda je moral za zmago v prvi vožnji vložiti Jorge Prado, saj je po zanj izjemno slabem startu napadal iz ozadja. V drugi vožnji si je delo z najhitrejšim startom olajšal do te mere, da je z nekaj hitrimi krogi ušel konkurenci, nato pa le še nadziral dogajanje za njim. Starti so bili tokrat močna plat tudi Thomasa Kjera Olsna, kar mu je na koncu pomagalo do skupnega drugega mesta, medtem ko se je na najnižjo stopničko zavihtel mladi Jago Geerts. 

Rezultati:

1.) Jorge Prado (KTM) - 50

2.) Thomas Kjer Olsen (HUS) - 44

3.) Jago Geerts (YAM) - 40

4.) Tom Vialle (KTM) - 34

5.) Michele Cervellin (YAM) - 30

MXGP

Veliko bolj napeto pa je bilo dogajanje v elitnem razredu, kjer je z dvema brezhibnima predstavama znova slavil Tim Gajser. Makolčan je s tretjo zaporedno popolno zmago prišel do vodstva v skupnem seštevku, kjer s 13 točkami vodi pred Cairolijem, ki pa se v Rusiji ni najbolje znašel. Odlično formo v zadnjem času kaže Arnaud Tonus, ki je tudi ta konec tedna nad Timom izvajal ogromno pritiska, a mu na koncu podlegel sam in se v drugi vožnji znašel na tleh. Tako se je moral Švicar zadovoljiti z drugim mestom, družbo na odru za zmagovalce pa jima je delal Jeremy Seewer, za katerega so bile to prve stopničke v razredu MXGP.

Rezultati:

1.) Tim Gajser (HON) - 50

2.) Arnaud Tonus (YAM) - 44

3.) Jeremy Seewer (YAM) - 36

4.) Jeffrey Herlings (KTM) - 32

5.) Romain Febvre (Yam) - 32


Najboljši motokrosisti se zaradi veliko padcev in posledičnih poškodb na dirki v Orlyonoku nekoliko zdesetkani selijo v Latvijo, kjer se bodo že naslednji vikend pomerili na zahtevni peščeni stezi. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"