MXGP: od Slovencev v Angliji le Gajser in Pancar, Herlings ostaja v Evropi

22. 3. 2019 | Jaka Završan
Deli
MXGP: od Slovencev v Angliji le Gajser in Pancar, Herlings ostaja v Evropi (foto: AMZS)
AMZS

Najboljši motokrosisti na svetu se bodo v nedeljo pomerili na drugi dirki letošnjega svetovnega prvenstva na stezi v Matterley Basinu, kjer bo slovenske barve poleg Gajserja zastopal tudi Jan Pancar. 

Čeprav bi moralo v Anglijo odpotovati kar pet Slovencev, pa so jo našim fantom zagodle poškodbe. Poleg Tima Gajserja smo računali, da bomo lahko že v Angliji pesti stiskali za Klemna Gerčarja, ki pa je šele pred dnevi okreval po vnovični operaciji kolena. Na prvih treningih na motorju je ugotovil, da še ni dovolj dobro pripravljen za dirkanje na najvišji ravni, zato je nastop na Otoku odpovedal. Druga dirka sezone pa bi morala biti hkrati tudi krstna dirka v razredu MX2 za mladega Maksa Mausserja, ki pa je pred dnevi grdo padel in se poškodoval ter moral nastop v Angliji in tudi na naslednjih dirkah žal odpovedati. Poleg naših dirkačev pa na tej dirki zaradi poškodbe ne bo tudi trenutno vodilnega v tem tekmovalnem razredu, Jorgeja Prada, saj si je na treningu lažje poškodoval ramo.

EMX250

Dirka na Otoku bo obenem prva, na kateri bodo točke začeli zbirati tekmovalci evropskega prvenstva EMX250, kjer naj bi po prvotnih načrtih vozila tako Jan Pancar kot Luka Milec. Iz ekipe SixtyTwo MotoSport pa na žalost ne prihajajo najboljše novice, saj njihov varovanec (Milec) še vedno okreva po poškodbi kolena. Edino slovensko orožje naj bi bil tako Jan Pancar, a smo danes iz Anglije dobili odlične novice. Ob odhodu iz Slovenije je bil Jan na čakalni listi tudi za svetovni razred MX2, za katerega so mu danes potrdili udeležbo. To pomeni, da bomo imeli Slovenci predstavnika v obeh najmočnejših razredih. 

Jeffrey Herlings ostaja v MXGP-ju

Kmalu po poškodbi stopala lanskega svetovnega prvaka je postalo jasno, da bo Nizozemec zaradi odsotnosti na uvodnih nekaj dirkah izločen iz boja za naslov. Tega se je zavedal tudi sam in zato izrazil željo, da bi se maja pridružil dirkam ameriškega motokros prvenstva. Pri KTM-u pa te odločitve niso sprejeli najbolj navdušeni in z utemeljitvijo, da prek luže že imajo dva dobra dirkača, vse skupaj zavrnili. Herlings tako ostaja v Evropi, a na vsaj še nekaj dirkah ne bo nastopil. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"