MXON: Slovenci kljub poškodbi Pancarja ostajajo optimistični

18. 9. 2019 | Jaka Završan
Deli

Še manj kot dva tedna nas ločita do 'olimpijade motokrosa', na katero se s polno paro pripravlja tudi slovenska reprezentanca. 

Danes, 18. septembra je v Ljubljani potekala tiskovna konferenca pred najprestižnejšo dirko sezone, do katere vsak pravi ljubitelj motokrosa že nestrpno odšteva. Naše barve bodo pod vodstvom selektorja Bogomirja Gajserja zastopali Jan Pancar, Peter Irt in Tim Gajser. Nazadnje smo Slovenci na tovrstnem dogodku nastopili pred dvema letoma v Veliki Britaniji, kjer smo z enako zasedbo zasedli odlično dvanajsto mesto. Fantje, polni optimizma, letos ciljajo še višje, a brez težav v pripravljalnem obdobju žal ni šlo. 

Tu imamo v mislih našega mladega Jana Pancarja, ki bo tako kot vso letošnjo sezono, tudi v Assnu nastopal v razredu do 250 kubičnih centimetrov (MX2). Voznik Yamahe je na svoji zadnji tekmi sezone v Turčiji na kvalifikacijski dirki grdo padel in si poškodoval zapestje. Po končani tiskovni konferenci nam je zaupal: "Kljub bolečinam, se na pokal narodov intenzivno pripravljam, žal treningov ne morem opravljati na motociklu, temveč bolj kot ne delam vaje za moč in vzdržljivost. Zapestje trenutno ni v najboljšem stanju, a sem prepričan, da bo z nadaljnjimi fizioterapijami pripravljeno za eno izmed najpomembnejših dirk letošnje sezone."

Janu želimo čimhitrejše okrevanje, obenem pa zaradi močne ekipe potiho upamo na ponovitev, ali celo izboljšanje do sedaj najboljšega rezultata slovenske ekipe, ki posega v leto 1998, ko so naši fantje v Veliki Britaniji zasedli izjemno deveto mesto. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja