MXP: V nedeljo dirka z največ domačimi v vodstvu

8. 9. 2011
Deli
MXP: V nedeljo dirka z največ domačimi v vodstvu (foto: Matjaž Košir)
Matjaž Košir

Pred nami je sedma dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu, ki bo v nedeljo 11. septembra 2011 v Škednju.

Šesta dirka, ki je bila prejšnji vikend prestavljena na termin v oktobru bi bila otvoritvena dirka amaterjev v jesenski del sezone. Tekmovalci tako prihodno nedeljo nadaljujejo s prvenstvom. Na dirkališču AMD Slovenske Konjice bo to letošnja druga dirka za Pokalno prvenstvo, na tem dirkališču pa je bila v letošnji sezoni izpeljana tudi dirka za Državno prvenstvo Slovenije v motokrosu.

V kategoriji MX Open R1 pokalnega prvenstva je najbližje naslovu prvaka Erik Slavec (TRK Tajfun šport), ki je tudi na zadnji dirki državnega prvenstva pokazal odlično formo in zmagal drugo vožnjo. Le nekaj točk za njim je na lestvici Aleksander Žafran (AMD Slovenske Konjice) orožje domačega društva. Na tretjem mestu je še vedno Borut Koščak (AMD Šentvid pri Stični). Najhitrejši domačin Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice), ki ni vozil vseh letošnjih dirk saj veliko tekmuje v tujini, pa je trenutno poškodovan in bo tudi to dirko najverjetneje izpustil. V konkurenci MX 125 R1 je vodstvo prevzel Aljoša Molnar (TRK Tajfun Šport), ki je po opravljenih šolskih obveznostih spet v dobri formi in jo je potrdil z zmago na zadnji dirki za državno prvenstvo. Dejan Zver (MD Motomirči MX Monster) je na drugem mestu in Luka Kutnar (ŠD Kegeljček) je uvrščen na tretje mesto.

V kategoriji MX Open R2 je v vodstvu domačin Peter Leber (AMD Slovenske Konjice). Drugo mesto zaseda Gašper Adamlje (MK ZAI) in tretje mesto zaseda Matej Kumar (Motokros društvo Brda). V kategoriji MX 125 R2 vodi še en domačin Mitja Žaler (AMD Slovenske Konjice), ki pa je na zadnji dirki za državno prvenstvo staknil poškodbo, tako da je njegov nastop pod vprašajem. Tako bo imel drugouvrščeni Tomi Kastelic (MK ZAI) spet možnost za vrnitev v vodstvo. Na tretjem mestu je Jernej Mozetič (A.B.C. Sport Klub).

V kategoriji MX R3, ki je najštevilčnejša kategorija v njej pa se borijo tekmovalci začetniki, je v vodstvu Jan Petrič (AMD Lukovica). Za njim je Rueben Macrae (AMD Sitar Racing), tretje mesto pa zaseda Aljaž Novak (Motocross klub Boltija).

V kategoriji MX 85 se vrstni red ni spremenil. Anej Braniselj (MSK Notranjska) je na prvem mestu pred Nejcem Čukom (AMD Gorica) na drugem mestu. Miran Kovačič (AMD Trebnje) zaseda tretje mesto. Med podmladkom kategorije MX 85 je v vodstvu še vedno Miha Bubnič (MK Beli kamen). Drugi je Urban Ražman (MK Rihemberk) in tretji Denis Vačovnik (ŠK Spodnja Muta). V kategoriji MX 65 je stanje takšno kot pred zadnjo dirko, kajti v Semiču je bilo preveč blata in so podmladkarji ostali brez dirke. V vodstvu je Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični). Drugi je Maks Mausser (TRK Tajfun Šport). Tretja pa Staša Braniselj (MSK Notranjska).

Med MX Veterani 1 je trdno v vodstvu Igor Pancar (AMD Šentvid pri Stični). Na drugo mesto se je zavihtal srčni Alojz Vogrinc (TRK Tajfun Šport) in tretje mesto zaseda Gorazd Vidic (NIX Semič). V kategoriji MX Veterani 2 še vedno vodi Branko Kavšek (AMD Šentvid pri Stični). Tudi na drugem mestu ostaja Miloš Sojer (AMD Lukovica) in prav tako na  tretjem mestu je še vedno Milan Žvan (AMD Šentvid pri Stični).

Jutranjimi kvalifikacijski treningi se začnejo ob 8.15. Finalna vožnja MX Open / 125 R1 bo ob 17. uri. Vremenoslovci pa napovedujejo še eno vročo nedeljo. Vljudno vabljeni.

REZULTATI


Matjaž Košir

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja