Motokros: nadaljevanje državnega prvenstva v Radizelu

31. 5. 2019 | Jaka Završan
Deli
Motokros: nadaljevanje državnega prvenstva v Radizelu (foto: Honda)
Honda

Najboljši slovenski motokrosisti se bodo s Timom Gajserjem na čelu ta konec tedna pomerili na kraljici slovenskih stez. 

Pred nami je četrta dirka državnega prvenstva, na kateri bodo gledalci lahko uživali v predstavah motokrosistov na zelo razgibani stezi. Udeležbo je potrdil tudi najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser, ki bo vse skupaj izkoristil kot dober trening za nadaljnje dirke MXGP-ja. Makolčan je trenutno v izjemni formi, kar potrjuje tudi to, da je zadnji dve preizkušnji svetovnega prvenstva zapustil s popolnim izkupičkom.

Po do zdaj videnem se bosta za vrh v elitnem razredu borila še Peter Irt in Klemen Gerčar. Slednji trenutno s šestimi točkami prednosti v skupnem seštevku vodi pred Irtom, a bo boj za naslov še izjemno zanimiv. Pozabiti pa ne smemo niti na Jana Pancarja, ki je v letošnjem zimskem obdobju močno napredoval in letos prav na vsaki dirki pokazal svoj potencial in hitrost.

Čeprav Jan z 250-kubičnim motorjem vozi v razredu MX2, mu je uspelo letos (z izjemo Tima Gajserja) že večkrat premagati tudi vse voznike razreda MX open. Najbližje Pancarju se je od MX2 voznikov do zdaj uspelo približati Luki Milcu, ki trenutno z 18 točkami zaostanka v skupnem seštevku zaseda drugo mesto. Čeprav Milec letos še ni vknjižil posamične zmage, bo k temu zagotovo stremel ta vikend, saj bo zanj to domača dirka. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja