Najboljši motokrosisti to nedeljo v Šentvidu pri Stični, pride tudi Tim Gajser

3. 9. 2015
Deli

UNIOR MX prvenstva Slovenije je v polnem razmahu, saj je to nedeljo 6.9. na sporedu že četrta dirka. Na osrednjeslovenski motokros stezi bo nastopil tudi Tim Gajser, vodilni na svetovnem prvenstvu v razredu MX2, ki bo dirko na 'Cukrci' izkoristil za zadnji dirkaški trening pred odhodom v Mehiko in ZDA kjer bo finale svetovnega prvenstva. Hkrati bo ob državnem prvenstvu potekalo tudi finale evropskega prvenstva v motokrosu v razredu Open. Vsekakor se obeta spektakel, ki ga ne gre zamuditi.

Steza, ki velja za tradicionalno postajo ob začetku novega šolskega leta in je vedno dober pokazatelj kdo od tekmovalcev je v poletnem premoru trdo treniral in napredoval. Med imeni, ki v razredu Open lahko presenetita sta to zagotovo Ian Oskar Katanec, sin selektorja slovenske nogometne reprezentance in Theo Urbas, vojak, ki vedno navdušuje z brezkompromisno in agresivno vožnjo, vedno pa lahko računamo tudi na specialista za pesek Tonija Muleca, ki se bo nedvomno potegoval za stopničke. Videli bomo tudi ali bo Klemen Gerčar, naš edini predstavnik v razredu MXGP tokrat resneje napadel Gajserja in se nadejal prve letošnje zmage na domačih tleh. Z motociklom in nastavitvami, ki so mu povzročale preglavice se je ujel, vsekakor pa mu trda podlaga v Šentvidu pri Stični ustreza.

Dirke se bodo začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši nato pa sledijo kategorije MX85, MX 125, MX R3, MX2 in MX OPEN tako da bo akcije dovolj čez cel dan. Dirke se končajo po 17 uri.

Vse rezultate boste v živo našli na www.speed-timing.hr, koledar dirka pa na www.amzs.si

AMZS MX Press

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja