Napoved dirke: Finale Crosscountryja to soboto v Orehovi vasi

24. 10. 2012
Deli

Letošnja sezona v slovenskem crosscountryju se bo sklenila na kraljici vseh stez, v Orehovi vasi. Vse dirke bodo prestavljene na eno uro prej, zato se začetek velikega dvournega dvoboja med Kragljem in Možetom začne že ob 9. uri!

Nedvomno bo prav ta prva dirka najbolj atraktivna in zanimiva, saj je boj za prvaka še povsem odprt. Sašo Kragelj bo kot domačin zagotovo skušal izkoristiti vsako ped zemlje na kateri je treniral od svojega otroštva dalje, dolenjski 'projektil' Jaka Može pa lahko računa na svojo odlično formo in nepopustljivost, ki mu je letos že prinesla nekaj zmag.

Le malo je takšnih tekmovalcev, ki si lahko to zadnjo dirko privoščijo kot izlet skozi park. Med štirikolesniki sta to Marko Jager in Miha Špindler, ki se morata le uvrstiti v dirki, da postaneta prvaka. No, vseeno pa že imamo enega prvaka. Med amaterji je neulovljiv Tadej Kaube.

Organizator je za sobotno dirko preuredil in podaljšal motokros stezo v enduro park in se porudil, da bo proga drugačna kot lansko leto. Poskrbeli pa so tudi, da bo v primeru težje prevoznosti zaradi morebitnega dežja možna preusmeritev na manj zahtevne odseke proge. Vsekakor bo posebna popestritev ovira narejena po vzoru prejšnje dirke v Dragonji.

Dirko je podprl tudi Monster Energy, ki bo poskrbel za razvajanje, predvsem pa za majhna presenečenja za vse tekmovalce. Kaj pa se bo našlo tudi za obiskovalce. Svoj čut za dobrodelnost so pokazali tudi s tem, da so podprli projekt Europadona in SXC. Za najbolj rožnate tekmovalce je Monster Energy namreč pripravil prav posebna darila, kaj konkretno bodo prejeli najbolj ozaveščeni tekmovalci, pa naj ostane skrivnost do sobote. Vsekakor je jasno že sedaj, da je projekt uspel, saj so na crosscountry dirkah v oktobru pri europadonni podelili več kot 500 rožnatih pentelj, simbolov boja proti raku na dojki.

In za konec še par spodbudnih s strani Silvina Vesenjaka, promotorja crosscountryja: "Ne glejte vremenske napovedi (vremenoslovci imajo večinoma napačno napoved), predvsem pa ta pravih dedov ne ovira slabo vreme. Naj se pokaže, koga je kaj med nogami. In ne zaspite na štart, dirke bodo eno uro prej kot običajno, najprej dve dirki z motocikli, na koncu pa še štirikolesniki."

In še nekaj statistike pred zadnjo dirko:

Skupno stanje po odbitku ene vožnje:
Profi E1: Milošič ima 122 točk, 18 točk prednosti pred Zupančičem in Selesom, oba 104 točke
Profi E2: Kragelj ima 119 točk, 2 točki prednosti Možetom in pred Podgornikom 15 točk
Profi E3: Špindler ima 119 točk, 17 točk prednosti pred Hrovatinom in ta ima 2 točki prednosti pred Tepušem
Profi quad: Špindler ima 125 točk, 25 točk prednosti pred Koščakom, ta pa ima 3 točke prednosti pred Fabianijem in 8 točk pred Doberškom
Quad 4x4: Jager ima 125 točk, 25 točk prednosti pred Jerakom, Hanč 94 točk in Gropl 92 točk
Sport quad: Ledinek 114, Sedmak 100, Kranjc 90 točk
Junior: Rus 119, Grahek 109, Dolenc 92 točk
Vet 40: Jaklič 119 točk, 9 točk pred Kermavnerjem, Poklukar 80, Dolanc 73 točk
Vet 50: Hirschmugl 125, Petronio 106, Lunder 98 točk
Sport E1: Ostervuh 116, Gril 106, Petrič 87 točk
Sport E2: Godec 122, Golob 103, Ropret 90 točk
Sport E3: Matovič 108, Tretjak 96, Penca 92 točk
Amater: Kaube je prvak, 125 točk, Godec 98, Grbac 90

Koledar  preostalih dirk za Slovenski 'cross country' pokal:
7. 27.10. Orehova vas

Vse rezultate najdete na www.speed-timing.hr, dodatne informacije pa na www.crosscountry.si in www.amzs-sport.com.

SXC Press

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja