Napoved SXC dirke v Šentvidu pri Stični

26. 9. 2012
Deli

Po zelo dolgem premoru, ki mu je botrovala suša konec avgusta in so organizatorji morali prestaviti dirko v Orehovi vasi na konec oktobra, se bodo to soboto po kar treh mesecih zbrali ljubitelji terenske vožnje z motocikli in štirikolesniki na legendarni progi v dolini pod Kalom. Obeta se pravi terenski spektakel.

Organizatorji so se namreč izjemno potrudili in pripravili kar 6-kilometrsko progo, za katero naj bi udeleženci potrebovali približno osem minut na krog. Gneče, kljub napovedi rekordnega števila udeležencev torej vseeno ne bo.

Silvin Vesenjak, promotor in idejni oče crosscountryja pri nas, je z veseljem komentiral to zanesenjaštvo in dejal, da bo proga nedvomno všeč enduro voznikom, primerna pa je tako za profesionalce kot rekreativce. To je tudi odlična priložnost, da se kultura dirkanja in odnosa do vožnje po terenu dvigne na višjo raven.

Dirke se bodo začele od 10. uri: najprej bosta na sporedu dve dvourni vožnji motoristov, na koncu pa se bodo med seboj pomerili še vozniki s štirikolesniki. Z veseljem najavljamo tudi povratek Mirana Stanovnika, ki se bo prvič po hudi poškodbi, ki jo je staknil spomladi na reliju v Abu Dhabiju, podal na dirko. Kot sam pravi: "Če bom dovolj zdrav, vsekakor pridem, proga je ena boljših in tega ne bi zamudil," je komentiral po tem, ko se je prejšnji teden prvič usedel na enduro motor in odpeljal lažji trening s prijatelji.

Ljubitelji terenskih motociklov si boste poleg dirk lahko ogledali tudi paleto Husqvarninih motociklov za motokros in enduro z letnico 2013.

Na vseh prihodnjih dirkah, torej že to soboto v Šentvidu pri Stični, bodo v veljavo stopile nekatere spremembe, ki bodo še izboljšale kakovost dirk tako za tekmovalce kot gledalce. Vozniki razreda Amater bodo v nadaljevanju prvenstva nastopali v skupini skupaj z vozniki razredov Junior, Sport E1, Veteran 40 in Veteran 50, vozniki razreda Profi E1 pa bodo v nadaljevanju prvenstva nastopali v skupini skupaj z vozniki razredov ProfiE2, Profi E3, Sport E2 in Sport E3.

Sprememba velja tudi za verifikacijo in tehnične preglede ter za sestanek z direktorjem dirke. Proglasitev zmagovalcev in podelitev pokalov ter praktičnih nagrad bo izvedena najkasneje 1 uro po končani vožnji posameznega razreda.

Koledar preostalih dirk za Slovenski 'cross country' pokal:
5. 6.10. Semič
6. 20.10. Dragonja
7. 27.10. Orehova Vas

Vse rezultate najdete na www.speed-timing.hr, dodatne informacije pa na: www.crosscountry.si in www.amzs-sport.com.

SXC Press

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja