Ne, Marquez (še) ne gre h KTM-u. Še do konca leta 2020 bo vozil Hondo!

26. 2. 2018 | Matevž Hribar
Deli
Ne, Marquez (še) ne gre h KTM-u. Še do konca leta 2020 bo vozil Hondo! (foto: Honda HRC)
Honda HRC

Honda je danes utišala govorice o tem, kakšen odtenek oranžne barve bo Marquezov dirkalnik po koncu letošnje sezone.

Ekipa HRC je danes z veseljem oznanila, da so podaljšali pogodbo s 25-letnim Špancem, aktualnim svetovnim prvakom v razredu MotoGP. Marc Marquez bo tako v ekipi Repsol Honda Team dirkal (vsaj) še dve leti, začenši z letom 2019!      

Marc Marquez: »Veselim se nadaljevanja s tovarniško ekipo Honda v razredu MotoGP. Sem ponosen član Hondine družine in zelo cenim, da mi vedno pomagajo po svojih najboljših močeh z vsem, kar potrebujem. Zahvalil bi se tudi vsem, ki so me toplo podpirali v zadnjih letih. Prva uradna testiranja so bila uspešna in s podpisom pogodbe se lahko osredotočim na novo sezono. Še naprej bom užival v dirkanju, delil svoje veselje z vsemi in se potrudil po najboljših močeh za dosego skupnih ciljev. Hvala!«

Marc je leta 2010 osvojil naslov prvaka v razredu 125, že čez dve leti pa še v razredu Moto2. Leta 2013 je postal najmlajši svetovni prvak v kraljevem razredu, lani pa se je v zgodovino zapisal kot najmlajši dirkač s štirimi naslovi v žepu. Skupno je bil svetovni prvak kar šestkrat (2010, 2012, 2013, 2014, 2016 in 2017), samo v razredu MotoGP je 63-krat stal na stopničkah; 35-krat na najvišji, 19-krat na drugi, devetkrat pa na tretji. Da o priljubljenosti med navijači(cami) in gibčnosti med številnimi padci ne izgubljamo črk. Vsekakor voznik, kakršnega si ekipa želi v svojih vrstah.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"