Nesreča vzela še enega šampiona. Poslovil se je legendarni Angel Nieto

Za posledicami prometne nesreče, je po tednu dni kome in boja za življenje, preminil 70-letni Angel Nieto.

3. 8. 2017

Angel Nieto se je med vožnjo s štirikolesnikom smrtno poškodoval po tem, ko je vanj trčil avtomobil. Prepeljali so ga v bolnišnico na otoku Ibiza, kjer se je nesreča tudi zgodila. Zaradi hudih poškodb glave je danes popoldne izgubil boj s smrtjo.

Tako se je od nas poslovil še en motociklistični šampion, as, ki je v svoji karieri nanizal 13 naslovov svetovnega prvaka. Zmagoval je v praktično vseh nižjih razredih v katerih je nastopal, najuspešnejši pa je bil v razredu do 125-kubičnih centimetrov, v katerem je kraljeval polnih sedem sezon. Kljub temu, da nikoli ni dirkal v kraljevem razredu, ter da v četrtlitrskem razredu ni stopil na stopničke, velja za enega največjih dirkaških talentov vseh časov. Na dirki za svetovno prvenstvo je prvič nastopil leta 1964. Dirkalni motor je v kot garaže porinil pred davnimi 30-imi leti, od takrat pa je bil redni udeleženec dirk, svoje znanje in izkušnje pa je rad prenašal tudi na mlade dirkače.

V zadnjih letih smo si ga nekateri najbolj zapomnili po tovariški gesti, s katero je leta 2008 na poseben način počastil Rossijevo devetdeseto zmago na dirki za svetovno prvenstvo, s katero je doktor izenačil njegov dosežek. Rossi se je z njim popeljal na motociklu, v roki pa je vihrala zastava na kateri je pisalo 90+90. Angel Nieto je glede na število doseženih zmag trenutno na tretjem mestu, več sta si jih do sedaj privozila le Rossi in Giacomo Agostini.

Matjaž Tomažič

Foto: MotoGP, Angel Nieto official

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri