Odličen zaključek sezone za ekipo GetLow Racing

11. 10. 2013
Deli

Zadnja tekma letošnjega Supermoto prvenstva se je za dirkače slovenske ekipe GetLow Racing končala več kot odlično.

Zadnja tekma letošnje supermoto sezone se je odvijala minuli konec tedna v Pomposi blizu Chioggie pod obilnim deževjem. Tekom sobote in nedelje so se izmenjevale rahle in obilne padavine, vozniki so se pa preizkušali na izjemno spolzkem asfaltu.

Ekipa je soboto izkoristila za nastavitve in teste različnih pnevmatik pod taktirko glavnega mehanika Corrada Milkoviča in z asistenco pomočnika mehanika Eneja Bobiča. Vozniki so prav tako spoznavali progo, saj je oprijem na vsakem kvadratnem metru le-te različen. Na kvalifikacijah razreda Expert je Marko Ukota zasedel 2. mesto in čas jutranjih treningov precej izboljšal. Andrea Tull se je za zadnjo tekmo premestil v Top Class, ker v skupnem točkovanju razreda Expert zaradi poškodbe ni bil dobro uvrščen. Izkazalo se je, da mu moker asfalt ugaja, saj je zasedel 2. mesto. Tine Saražin ni našel oprijema pri svoji zadnji pnevmatiki in zasedel 3. mesto, tako sta oba voznika prišla v prvo štartno vrsto. Tine Saražin je za prvo dirko izbral drugo pnevmatiko, kar se je zelo obrestovalo. Kvalifikacijski čas je izboljšal za 5 sekund in v vožnji suvereno zasedel 2. Mesto v Top Class, ki ga je obdržal vse do konca. Drugo dirko je dobro štartal, povedel v Top Class in za ovratnik dihal Mattiji Martelli, ki je voznik iz evropskega prvenstva, ki pa se je točkoval ločeno od Saražina. Visok tempo je žal zahteval svoj davek in Saražin je padel, nato pa še veliko časa izgubil s ponovnim zagonom motocikla. Dirko je nadaljeval in zaključil na 3. mestu. Za skupno uvrstitev zadnja dirka sploh ni bila pomembna, saj je bil s konsistentno visokimi uvrstitvami trdno zasidran na 2. mestu. Skupno 3. mesto na dirki je le potrdilo njegov naslov podprvaka v razredu Top Class.

»Vesel sem, da smo pred dirko našli pravo kombinacijo pnevmatik, kar mi je omogočilo hiter tempo. Skozi sezono sem bistveno izboljšal svojo vožnjo na terenskem delu in dosegal hitre čase, naslednje leto moram pa še zmanjšat napake, ki jih delam med dirkami«, pravi motivirani Tine Saražin.

Andrea Tull je v prvi dirki vozil hitreje kot na kvalifikacijah, vendar je tudi Saražin zvišal tempo in ga prehitel. Tull je tako prvo dirko zaključil na 3. mestu. Drugo dirko je dobro štartal in izkoristil okoliščine, saj sta voznika pred njim Mateo Medizza in Tine Saražin padla. Veliko krogov je vodil dirko, kar bi se v začetku dneva zdelo nerealno, saj je prvič vozil v tej kategoriji. V zadnjem delu dirke ga je Medizza prehitel, ohranil je pa drugo mesto in tako dan zaključil na drugem mestu.

Marko Ukota je bil prvo dirko po štartu na drugem mestu. Prvouvrščeni je beležil zelo hitre čase, zato ga Ukota ni uspel prehiteti, mu je pa uspel slediti in izboljšal svoj kvalifikacijski čas. Dirko je končal na 2. mestu. Na ogrevalnem krogu pred drugo dirko se je Ukoti zlomil sistem za štart, brez katerega ni moč hitro pospeševati na štartu. Ko so se rdeče luči ugasnile ga je prehitela tudi vrsta za njim, vendar se je v nekaj ovinkih ponovno prebil do drugega mesta. To dirko je tempo spet povišal, tokrat je bil najhitrejši na progi, zato je prvega tudiprehitel. Do konca vožnje si je nabral prednost in zaključil na prvem mestu. Skupno je tako dosegel prvo zmago leta, ta pa mu je tudi prinesla tudi naslov prvaka v razredu Expert.

»Zmago sem si izboril na zadnji vožnji zadnje dirke, zaradi česar so občutki še toliko boljši. Konkurenti so bili čez vikend močnejši, vendar mi je na dirkah uspelo biti hitrejši. Na koncu le te štejejo. Dobil sem odličen zagon za priprave na naslednjo sezono.« je po dirki povedal Ukota.

Prva sezona je za ekipo GetLow Racing s seboj prinesla veliko porodnih krčev in izzivov, vendar so se skozi le te uspešno prebili in jo zaključujejo z vrhunskimi rezultati. Čez zimo zanje ne bo pavze saj jih čakajo treningi za naslednjo sezono in iskanje sponzorjev.

Letošnje leto ne bi mogli izpeljati brez pomoči Aneip Olos, CPK Racing, Pintar Racing Service, foxracing.si, T-Cover, Avtoelektrika Saražin Darko in ostalih, zato gre le tem posebna zahvala!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol