Podelitev priznanj MXP 2010

13. 12. 2010
Deli

V konferenčni dvorani Avto moto zveze Slovenije je bila 9. decembra svečana podelitev priznanj najboljšim trem v posamezni kategoriji Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu.

V desetih kategorijah se je skozi osem dirk v sezoni 2010 na štartnih rampah zvrstilo 270 tekmovalcev, kar priča, da je motokros ena najštevilčnejših moto panog v Sloveniji. Odličja sta podeljevala predsednik motokros komisije AMZS g. Ivan Plohl in predsednik predsedstva AMZS šport g. Boris Kotnjek.

V kategoriji MX Open R1 je osvojil naslov pokalnega prvaka Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice). Drugi je bil Aleksander Žafran (Geodrill racing team). Pokal za tretje mesto je prejel Borut Koščak (AMD Šentvid pri Stični). V tej kategoriji je nastopilo 22 tekmovalcev.

V kategoriji MX 125 R1 je naslov prvaka osvojil Rok Virant (AMD Šentvid pri Stični). Drugo mesto je pripadlo Dejanu Zveru (MD Motomirči Monster). Tretje mesto je odnesel Borut Bele (TRK Tajfun šport). Nastopilo je 19 tekmovalcev.

V kategoriji MX Open R2 je največ točk zbral Roman Cerar (AMD Lukovica). Za njim na drugem mestu je bil Uroš Horjak (TRK Tajfun Šport). Tretji je bil Gregor Mede (AMD Trebnje). Nastopilo je 50 tekmovalcev.

V kategoriji MX 125 R2 je bil nepremagljiv Sebastjan Bahur (MK Rihemberg). Na drugem mestu je bil Žiga Petrič (ŠD Inoterm racing team). Tretji je bil Matej Kimovec (MK ZAI). Nastopilo je 40 tekmovalcev.

V kategoriji MX R3 je pokal za naslov prvaka prejel Tom Kastelic (MK ZAI). Za drugo mesto je bil nagrajen Mitja Žaler (AMD Slovenske Konjice), ter za tretje mesto Uroš Mrak (MK Rihemberk). V tej kategoriji je nastopilo 47 tekmovalcev.

V kategoriji MX 85 podmladek je zmagal Nick Škorja (TRK Tajfun šport). Drugi je bil Anej Branislej (Motosport klub Notranjska) in tretji je bil David Gorkič (GAS Vrtejba). Nastopilo je 14 tekmovalcev.

V kategoriji MX 85 je naslov prvaka osvojil Jernej Mozetič (ABC Sport klub). Naslov podprvaka je osvojil Luka Ličen (ABC Sport klub) in Matjaž Kumar (Motokros društvo Brda) je bil na tretjem mestu. V tej kategoriji je nastopilo 14 tekmovalcev.

V kategoriji MX 65, kjer nastopajo najmljajši tekmovalci je naslov prvaka odnesel Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični), Druga je bila Staša Braniselj (MSK Notranjska) in tretji Jaka Završan (MK ZAI). Nastopilo je 11 tekmovalcev.

V kategoriji MX Veterani 35 je popoln izkupiček točk odnesel Roman Cerar (AMD Lukovica). Za njim na drugem mestu se je na lestvici zvrstil Alojz Vogrinc (TRK Tajfun šport). Tretje mesto je osvojil Igor Pancar (AMD Šentvid pri Stični). V tej kategoriji je nastopilo 36 tekmovalcev.

V Kategoriji MX Veterani 45 je bil najuspešnejši Ciril Jeraj (AMD Kranj). Na drugem mestu je bil Branko Kavšek (AMD Šentvid pri Stični) in na tretjem mestu Tomaž Hren (ŠD Inoterm racing team). V tej kategoriji najstarejših slovenskih motokrosistov je nastopilo 36 tekmovalcev.

V prvenstvu društev so med 38. društvi največ točk zbrali člani AMD Šentvid pri Stični. Priznanje za najboljšega organizatorja dirke so letos prejeli člani GAS Vrtejba.

Matjaž Košir

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel