Prosenik osmi v Nemčiji

25. 8. 2014
Deli

Na tretji dirki za World Endurance Championship v Nemčiji na dirkališču Motopsport Arena Oschersleben je Janez Prosenik z  Francosko ekipo Team Flembbo na Kawasakiju v kategoriji EWC zasedel 8 mesto. Z njim v ekipi sta vozila še Italijan Emiliano Bellucci in Francoz Laurent Demarey.

Vikend je bil že do samega začetka hladen, kar je napovedovalo težko in mrzlo dirko. Dirka je bila tokrat  8 urna, in prav toliko zanimivosti se nam je obetalo. Menjava dirkačev je bila točno na eno uro, v eni vožnji pa so odvozili približno 40 krogov.

Najprej so bili v sredo proti treningi, ter v sredo in četrtek kvalifikacije. Ekipa Team Flembbo je na kvalifikacijah zasedla 14 mesto v najmočnejši kategoriji EWC. Dirko pa je tokrat začel Italijan, kot drugi je šel na progo Francoz in kot tretji Janez. Takoj po štartu za ekipo ni kazalo ravno najboljše saj je ekipa zgubila kar nekaj mest nato pa je po prvi menjavi šlo le navzgor. Tako je ekipa počasi napredovala, menjave so bile hitre in ekipa je vozila vse bolje. Tretjo uro je šel na progo Janez in nam povrnil kar nekaj mest, saj je bil najhitrejši v ekipi z najboljšimi časi iz kvalifikacij in prav tako na dirki. Do 6 ure je bilo vse pod nadzorom, nato se je pa tik po menjavi, ko je šel na progo Janez močno vlil dež. Janez je po 5 krogih prišel nazaj v box na menjavo dežnih pnevmatik in tako nadaljeval naprej. Je pa vozil kar dve ure, saj v mokrem vozniki lahko naredijo več krogov, prav tako pa je šel na progo, še varnostni avto zaradi razlitega olja po celotni progi. Nato je ekipa imela še zadnjo menjavo 1h pred koncem, obdržalo prednost in na koncu končala na odličnem 8 mestu.

Za ekipo YART iz Avstrije pa je prav tako vozil Slovenec Igor Jerman in z ekipo osvojil  7 mesto.

Ekipa Team Flemmbo je trenutno na lestvici na 13 mestu in ima dirko pred koncem veliko možnosti, da izboljša končni vrstni red.

Zadnja dirka za Worl Endurance Championship bo na razporedu 20. in 21 .09.2014 in sicer 24 Le Mans, katera bo zadnja in odločilna dirka v koledarju.

REZULTATI

EWC

1. Honda Racing 111

2. Yamaha racing GMT 94

3. Team Bolliger 8

7. YART 7

8. Flembbo 46

Izjava Janeza Prosenika

"Z vikendom kateri je za mano sem zelo zadovoljen, saj pred dirko nisem pričakoval tako dobrega uspeha, saj niti štartna pozicija niti časi sotekmovalcev niso bili dobri. Po tem pa se nam je v dirki obrnilo v dobro smer, menjave so bile hitre in dobro opravljene in vsi trije vozniki smo vozili zelo dobro. Prav tako sem izboljšal svoj najhitrejši krog, kar osebno zame pomeni, da napredujem in grem v pravo smer."

PeK

Foto: moštvo

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"