Prosenik z zmago zaključil sezono 'domačih dirk'

16. 9. 2014
Deli

Pretekli vikend so se na Slovaškem dirkališču Slovakiaring blizu Bratislave, odvile še zadnje dirke za prvenstvo Alpe Adria in kot je v navadi za zadnjo dirko je bilo tekmovalcev ogromno. Tokrat pa je na svoj račun prišel Janez Prosenik AMD Trebnje in tako sebe kot navijače presenetil z prvo startno pozicijo na kvalifikacijah, ter na koncu še z suvereno zmago.

Prosenik je prvo dirko že v prvem ovinku povedel in brez težav dirko vodil do konca. To je bila Prosenikova prva zmaga v najmočnejšem razredu Superbike in veselje je bilo veliko. V kategoriji Superbike je vozil še Berto Camlek, kateri je dirko začel dobro, vendar je v petem krogu dirko predčasno zaključil zaradi padca. V razredu Stock 1000 je zmagal Marko Jerman, Matej Kraljič je bil 7.

Stanje pred drugo dirko je bilo neznosno. Vsi smo gledali v nebo ali bo dež ali ne bo, proga je bila na pol mokra na pol suha. Na startu so imeli tekmovalci v prvi vrsti prav vsak drugačno taktiko glede pnevmatik. V igri je bila tudi sreča. Prosenik je tako kot dan poprej dirko začel iz prve startne pozicije. V prvi ovinek je prišel kot drugi in nato drugo mesto tudi držal. Proga se je sušila in razmere so bile težek. Pet krogov pred koncem pa se je začela prava borba za drugo mesto, saj je bila proga suha Janez pa je imel pnevmatike za dež, a na koncu se je najbolj znašel prav Prosenik in zaključil na odličnem 2 mestu. V razredu Stock 1000 je bil Marko Jerman prvi, Matej Kraljič pa 8.

Prvenstvo Alpe Adria je bilo s tem vikendom zaključeno. Janez je kljub temu, da ni nastopil na treh dirkah sezono končal na 5 mestu.

Ekipa pa se že odpravlja proti Franciji saj je na koledarju še zadnja dirka za WorldEnduranceChapionship in sicer prestižna dirka 24h Le mans, kjer bo za Francosko ekipo Team Flembbo odpeljal še zadnjo dirko v sezoni. Dirka se začne v soboto 15.09.2014 ob 15h in konča v nedeljo 16.09.2014 ob 15h.

REZULATI PRVE DIRKE

1. JANEZ PROSENIK BMW (SLO)

2. ROLAND RESCH BMW (AUT)

3. PAWEL SKOPEK BMW (PL)

REZULATI DRUGE DIRKE

1. BERTO CAMLEK YAMAHA (SLO)

2. JANEZ PROSENIK BMW (SLO)

3. TOMAS BERGHAMER SUZUKI (AUT)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja