Red Bull Straight Rhythm znova navduševal

11. 10. 2019 | Jaka Završan
Deli

Minuli vikend je v Kaliforniji potekal unikaten dogodek, kjer so na pol milje dolgi stezi brez zavojev, a z ogromno skoki, nastopili največji zvezdniki tega športa.

Že kar nekako tradicionalna dirka, ki se odvija ob koncu sezone, je tudi letos postregla z atraktivnimi vožnjami. Dirka je potekala v treh kategorijah in sicer do 125, 250 in 500-kubičnih centimetrov, prav tako je bil nastop možen le z dvotaktnimi motocikli, kar je stvari še dodatno popestrilo.

Namen tovrstnega dogodka pa je bil tudi poklon največjim imenom tega športa, predvsem tistim, ki so danes že upokojeni. Na primer, Ken Roczen, zmagovalec kategorije do 250-kubičnih centimetrov, je nastopal s tovarniškim motociklom Jeremyja McGratha iz leta 2006, prav tako pa je bila temu primerna tudi Foxova oprema, ki jo je nosil Nemec.

Izjemno zanimiva pa je bila tudi najmočnejša kategorija, predvsem zaradi dejstva, da je v njej nastopal tudi Travis Pastrana. Brez dvoma je bil voznik Suzukija eden izmed največjih ljubljencev navijačev, kar se je med samo dirko tudi brez težav opazilo. Travis pa ne bi bil Travis, če na enem izmed skokov ne bi naredil zanj značilnega salta nazaj in kljub temu slavil v tisti vožnji. Kakorkoli, je moral Pastrana ob koncu dneva premoč priznati Tylerju Bowersu, ki se je na Kawasakiju veselil nove zmage.

Utrinke sobotne dirke si lahko ogledate v spodnjem videu. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"