Rok Florjančič je svetovni prvak

12. 10. 2012
Deli

Rok Florjančič freestyle team je na minulem IJSBA World Finals na jezeru Lake Havasu v ameriški državi Arizona postal svetovni jet ski Pro freestyle prvak.

V konkurenci sedemnajstih tekmovalcev iz celega sveta je dominiral tako v sobotnih kvalifikacijah kot v finalu. Njegova največja konkurenta, Avstralec Lee Stone in Japonec Sakuida Kazuaki kljub izjemnim predstavam v finalu nista bila kos kombinaciji Roka Florjančiča in njegovi tovarniški specialki Rickter XSF.

"Naslov svetovnega prvaka je nagrada večletnega truda, vlaganja, treningov in odrekanja, ki ga prinese ta šport, ne samo meni temveč tudi vsem, ki so kakorkoli zaslužni, da v meki in pionirstvu prostega sloga stojim na najvišji stopnički," je povedal Rok.

Tekmovanje, na katerem se zbere več kot tristo tekmovalcev iz celega sveta v različnih kategorijah in že skoraj dve desetletji predstavlja vrhunec sezone,je tudi letos postregel z izjemnim spremljevalnim spektaklom v pravem ameriškem stilu.

Kljub zaključku sezone pa so misli že usmerjeno v naslednjo sezono, v katerem se Rok in njegov brat Nac želita poleg tekmovanja v svetovnem prvenstvu posvetit še snemanju adrenalinskih filmov in različnih unikatnih projektov.

RNF Freestyle team
Foto: GaP

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel