Roman Bale po zmagi na reliju v Albaniji: "Uspelo mi je zaradi jeklene volje!"

18. 6. 2019 | Jaka Završan
Deli
Roman Bale po zmagi na reliju v Albaniji: "Uspelo mi je zaradi jeklene volje!" (foto: Actiongraphers)
Actiongraphers

Po naporni reli dirki, ki je prejšnji teden potekala v Albaniji, in kjer je na veselje Slovencev v kategoriji M3 slavil Roman Bale, smo voznika Husqvarne ujeli in z njim spregovorili o preteklem dogajanju.

Reli v Albaniji spada med enega izmed močnejših in najdaljših v Evropi, saj traja osem dni, dirkači pa se v tem obdobju spopadejo s približno 1800 kilometri vožnje po brezpotjih, pri čemer svojo vlogo igrajo tudi visoke poletne temperature. 

Vse skupaj se je 8. junija začelo z večernim prologom, kjer je naš predstavnik z drugim mestom v kategoriji M3 (motocikli nad 600 cm3) naznanil, da bo nanj na tekmi potrebno računati. To je v dirki le še potrdil in po nekaj težavah v uvodnih dneh, kmalu prevzel pobudo in se s svojo Husqvarno 701 povzpel na prvo mesto v svoji kategoriji, kjer je ostal vse do konca. Čeprav brez tehničnih težav ni šlo, je Roman tudi z nekaj športne sreče v cilj skupno pripeljal kot petnajsti, v svojem tekmovalnem razredu pa je brez večjih težav ob koncu naporne dirke stopil na najvišjo stopničko. 

Roman Bale:

"Vse skupaj je bilo zame zelo emocionalno, saj vem koliko truda je bilo vloženega v ta reli. Večina ljudi ne ve, da sem imel veliko težav tudi z roko, katero bi moral iti operirati januarja, a sem operacijo ravno zaradi te dirke prestavil. Ne gre le za osem dnevno preizkušnjo, temveč je bilo moje življenje v zadnjem obdobju povsem prilagojeno tej dirki. Čeprav sem se na to tekmo pripravljal več kot pol leta, sem nad rezultatom kar malo presenečen, saj zmage res nisem pričakoval. Največ časa sem posvetil treningom na motokros motociklu, saj nisem tip človeka, ki rad teče in kolesari. Jasno pa mi je, da bo v prihodnosti potrebno še veliko narediti na kondicijski pripravljenosti, če bom hotel posegati po še višjih rezultatih."

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja