Romaniacs: 160 kilometrov neprehodnih terenov

15. 9. 2008 | Matevž Hribar
Deli

Najbolje so se izkazali Chris Birch, Gerhard Forster, in Graham Jarvis. Paul Bolton je sprožil klic v sili, ker zaradi bolečin v nogi ni več mogel nadaljevati dirke. Špindler je končal na odličnem 11. mestu.

Motorji so danes zarohneli že malo čez šesto uro zjutraj, zato so prve kilometre vozili po trdi temi. Močan dež je ponoči dodobra namočil teren in prepreke so bile vsaj tako težke kot včeraj. Večino dirke je vodil Gerhard Forster na BMW-ju, ki je po dirki povedal, da je že naveličan njegovim zasledovalcem kazati pravo pot.

Špindler je vseh 180 kilometrov vozil skupaj s še enim voznikom Husaberga, s katerim sta si pomagala na najtežjih predelih. Tako je današnji rezultat veliko boljši od včerajšnjega, saj je Miha končal na odličnem enajstem mestu. Slabo uro za njim je končal tudi na smrt izmučeni Legiša, ki je začel kot zadnji in zato ostal brez možnosti, da bi mu sotekmovalci pomagali. Trenutni neuradni rezultati ga sicer ne uvrščajo med voznike, ki so uspešno končali drugi dan.

V skupnem seštevku trenutno vodi Graham Jarvis (Sherco) pred Gerhardom Forsterjem (BMW) in Chrisem Birchem (KTM). Pisana druščina, skratka! Jutri vedno manjšo druščino dirkačev čaka hitrejša preizkušnja, na sestanku voznikov pa so pravkar opozorili, da naj se toplo oblečejo - v Karpatih jih lahko preseneti tudi sneg!

Matevž Hribar

Video - prvi dan:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja