Romaniacs: 2.200m nad morjem

16. 9. 2008 | Matevž Hribar
Deli

Na samem vrhu med profesionalci ni večjih sprememb. Forster je zaradi skrivljene ročice menjalnika, ki je do servisne točke ostal v prvi prestavi, 'padel' na tretje mesto za Birchem in Jarvisom. Špindler je izboljšal svojo uvrstitev.

Z dežjem in snegom je bilo prizanešeno, a udeležencem današnje etape vseeno ni bilo postlano z rožicami. Navigacijske naprave so jih vodile do 2.200 metrov nadmorske višine, kjer se je temperatura približala ledišču, orientacijo in hitro vožnjo pa je ovirala gosta megla.

Prvi je v cilj prišel Graham Jarvis (Sherco), za njim pa Chris Birch (KTM) in Gerhard Forster (BMW). Danes je bilo spet več kot očitno, da je Gerhard mojster orientacije v neznanem, saj sta ga oba zasledovalca večkrat prehitela, se zatem izgubila in spet nadaljevala po nemčevih sledovih. Blaž Legiša je s svojim KTM-om obrnil po prvih kilometrih terena, saj ga boleča zapestja preprosto niso več ubogala, jutri pa bo, če se bodo roke dovolj spočile, nadaljeval dirko.

Miha Špindler se je danes spet odlično izkazal, saj je vsaj pol dirke vozil okrog šestega mesta, končal pa med prvimi desetimi. Uradnih rezultatov še nismo dočakali, a ker je uspešno prevozil vse kontrolne točke, bo verjetno v skupnem seštevku napredoval.

Jutri dirkače čaka še zadnja, 116 kilometrov dolga preizkušnja s časovno omejitvijo 8 ur in 40 minut. Cilj je v mestu Sibiu, zadnji metri poti pa vodijo tudi čez streho ogromne stare stavbe. Veličastno!

Matevž Hribar

Video - drugi dan:

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel