S Tino čez bankino #23: Valentino Rossi odgovori na tri "garažno-komolčarska" vprašanja

29. 6. 2018 | Tina Torelli
Deli

Vedno sem mislila, da bo Valentino prišel na vrsto, ko bo števec na Bankini pokazal 46, a na dirki za VN Katalonije sem imela srečo in bo zato na mestu polovička. Čeprav je čakalna vrsta v ordinaciji VR46 podobna tisti na urgenci in je "dohtar" je dobesedno razprodan, se ga da na hitro pocukati za rokav kombinezona za vprašanje, dva ali tri. S čim bo šel na Dakar, kako se je v vseh letih spremenil oziroma ostal isti in kje bo "ordiniral" to poletje?

Bi te mikalo iti na Dakar ali se udeležiti kakšne druge daljše brezpotne preizkušnje?

Ko bom zaključil z MotoGP, bom zaključil tudi z motorji. Ne zanimajo me druge discipline, v katerih bi se preizkusil na dveh kolesih. Zame je MotoGP najvišja oblika motociklizma, to poglavje svojega življenja bi rad zaključil na najvišji možni ravni in nato pritisnil piko. Mislim, da se bom posvetil dirkanju z avtomobili. Veliko zanimivih dirk je, ki me mikajo, a strateški plan bom naredil šele po koncu te kariere. In če še odgovorim na tvoje vprašanje: ja, o Dakarju razmišljam, seveda v avtomobilski kategoriji!

Kako si se oziroma se nisi spremenil v zadnjih petnajstih letih?

Tisto, kar se ni nikoli spremenilo, je užitek, ko sem povzpnem na motor. Uživam natanko tako kot vedno, iste občutke imam, nič manj adrenalina ni. V tem smislu se v mojem življenju ni spremenilo popolnoma nič. Zdaj sem seveda bolj odrasel, dozorel sem in tako se je moj odnos do dirkaškega vikenda nekoliko spremenil in seveda moram vedno več trenirati! Včasih je bilo bolj sproščeno, od prvega do zadnjega kroga, in na koncu je bil boj za prva mesta. A zdaj so dirke drugačne in se rekordi steze postavljajo že v prvem krogu. Če nisi dovolj hiter na startu, je vse izgubljeno. Neprimerno več koncentracije rabiš. Tako sem moral nekoliko spremeniti svoj režim, a me to ne teži, ker imam rad šport. Prav mi pridejo vikendi s fanti z Akademije, to mi služi kot odličen trening in hkrati kot sprostitev.

Kako boš preživel poletne počitnice?

Veliko bom doma, saj sem doma blizu morja in se tu dobro počutim. V zadnjem času pa grem rad tudi na Ibizo. Veliko mojih prijateljev gre tja in tudi meni je zelo všeč.  

P.S.: Celoten intervju, saj je "garaži" po petkovih treningih sledila okrogla miza z Valentinom, po njej pa sem na loteriji "zadela" še deset vprašanj ena na ena, si boste lahko prebrali v naslednji številki Playboya.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"