Simon Marčič pripravljen na začetek 41. relija Dakar

7. 1. 2019 | Jure Šujica
Deli

Zadnje ure pred dirko bo Mariborčam namenil še zadnjim pripravam na zahtevno dirko.

Danes se v perujski prestolnici Lima začenja že 41. reli Dakar, ki bo letos potekal izključno po zahtevnih puščavskih sipinah te južnoameriške države. Današnja 'preizkušnja' bo sicer bolj kot ne ceremonialne narave, prava dirka pa se začenja jutri z etapo od Lime do mesta Pisco. Skupno bodo dirkači sicer do 17. januarja, ko se reli konča, prevozili kar pet tisoč kilometrov.

Letos se na dirko podaja 334 dirkačev, od tega 137 motociklistov, med katerimi je znova tudi naš Simon Marčič. Slednji je v Limo prišel že pred novim letom, uspešno pa je nekaj dni pozneje za njim v pristanišče pripotoval tudi njegov motocikel znamke KTM. Ta je zdaj uspešno prestal tehnični pregled, s čimer je dobil zeleno luč in s tem dovoljenje za nastop na dirki. Motocikel je bil namreč še v Sloveniji deležen nekaterih predelav, kaj vse je Jan Moškerc postoril pred odhodom na reli, pa si lahko ogledate v spodnjem videu.

Simon Marčič bo sicer znova, že četrtič, nastopil v razredu 'malle moto' oziroma 'originals', v kateri je dirkač bolj kot ne prepuščen sam sebi. Kakršnakoli asistenca dirkaču je namreč v tem razredu nedovoljena, slednji pa je tako prepuščen samemu sebi. Prav zato ta razred velja za najzahtevnejšega in hkrati najpristnejšega med vsemi, kljub temu pa število tekmovalcev v tej kategoriji iz leta v leto narašča.

Simonu na dirki želimo vse najboljše, kar najmanj težav in da bi se na koncu v cilj pripeljal čim bližje najboljšim!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"