Slovenci imamo svetovnega prvaka, in to (še) ni Tim Gajser!

17. 8. 2019 | Jaka Završan
Deli
Slovenci imamo svetovnega prvaka, in to (še) ni Tim Gajser! (foto: Jaka Završan)
Jaka Završan

Za prvovrstno presenečenje je ta vikend v Imoli zagotovo poskrbel Anže Svetek, ki je na dirki z električnimi kolesi postal svetovni prvak.

Pred kratkim smo pisali o zelo zanimivem spremljevalnem programu, katerega ta vikend na ikonični stezi v Imoli gosti svetovno prvenstvo v motokrosu. Prvič v zgodovini je na motokros progi potekalo tudi svetovno prvenstvo v dirkanju z električnimi kolesi, in sicer v dveh različnih kategorijah. Prva izmed njiju je EXBGP, ali po domače e-kolesa, ki lahko dosežejo hitrosti do 45 kilometrov na uro, medtem ko razred EXB2 dovoljuje nastop z e-kolesi, ki ne pospešijo niti do 25 km/h.

Čisto nepričakovano, se je na startu pojavil tudi slovenski predstavnik Anže Svetek, ki je s kolesom slovenskega porekla Qulbix v kategoriji EXBGP z ogromno prednostjo ugnal konkurenco in postal svetovni prvak. Poln emocij nam je po tiskovni konferenci zaupal: "Trenutno sem ves iz sebe, sploh se še ne zavedam, kaj se je ravnokar zgodilo. Na dirko smo se prijavili zadnji dan, brez kakršnihkoli pričakovanj, zato je bila zmaga še večje presenečenje. Ob tej priložnosti bi se zahvalil Qulbixu, ki mi je sestavil odlično kolo, brez katerega mi vse skupaj ne bi uspelo."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja