Speedway: Slovenija pripravljena na pokal narodov

26. 4. 2019 | Jaka Završan
Deli

Najboljše reprezentance v speedwayju se bodo prihodnji konec tedna pomerile na polfinalu pokala narodov, ki bo potekal v Landshutu na Bavarskem, kjer se bo za uvrstitev v finale borila tudi Slovenija. 

Leto 2018 je bilo za ljubitelje speedwaya zgodovinsko, saj je mednarodna motociklistična zveza FIM premierno tudi v tej panogi organizirala pokal narodov. V vsaki reprezentanci so podobno kot pri motokrosu trije dirkači, medtem ko v posamični vožnji nastopita dva. 

Slovenijo bodo v polfinalu ekipnega svetovnega prvenstva 4. maja v Nemčiji pod selektorskim vodstvom Francija Kalina zastopali Matej Žagar, Matic Ivačič in Nick Škorja. Naša reprezentanca si bo morala vozovnico v finale izboriti v zelo močni konkurenci, saj so v skupini s Poljaki, Nemci, Švedi, Ukrajinci, Italijani in Čehi. Drugi polfinale bo potekal v Manchestru, medtem ko se bo šest najboljših držav (iz vsakega polfinala se naprej uvrstijo najboljše tri) 20. in 21. julija za naslov pomerilo v ruskem mestu Togliatti.

Slovenija najbolj stavi na serijskega državnega prvaka Mateja Žagarja, ki bo tudi letos slovenske barve zastopal na svetovnem prvenstvu, ki se 18. maja začne v Varšavi. Matej je pred odhodom na pokal narodov povedal: »Nastopamo v zelo močni skupini, zato se bo težko uvrstiti v finale. Ker pa bomo nastopili sproščeno in ker je speedway nepredvidljiv, v Landshut ne odhajamo brez možnosti za preboj med prve tri.«

Foto: Uroš Modlic in Žare Modlic 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel