Speedway DP: Žagar do zmage na uvodni dirki v Krškem

3. 4. 2017
Deli

Po pričakovanjih je prvo dirko letošnjega državnega prvenstva v speedwayu, ki smo ji bili priča v Krškem, v svoj prid odločil naš najboljši voznik in serijski državni prvak Matej Žagar. Drugo mesto si je privozil njegov večni rival in glavni tekmec minulih let, Hrvat Jurica Pavlic. Na veselje domačih navijačev, skupaj se jih je zbralo kar dva tisoč, pa si je v konkurenci voznikov iz šestih držav tretje mesto privozil naš mladi up, 18 letni član AMTK Ljubljana, Nick Škorja.

Letošnja pravila določajo, da se v veliki finale neposredno uvrstita najboljša dva voznika iz t.i. rednega dela dirke. To sta bila prav Žagar in Pavlic, ki je bil od našega Speedway Grand Prix voznika v njunem prvem dvoboju celo boljši, saj ga po boljšem startu Črnovaščan več ni uspel prehiteti. V t.i. "last chance" ali vožnjo zadnje priložnosti, pa so se uvrstili preostali trije slovenski vozniki, ki jim je družbo delal še Italijan Paco Castagna.
V tej vožnji sta se najbolje odrezala Škorja in domačin Matic Ivačič. Škorja si je kot rečeno privozil tretje mesto, Ivačič pa nehvaležno četrto mesto.

To je bil tudi odličen preizkus za organizatorje iz AMD Krško, ki se že pospešeno pripravljajo tudi na največjo dirko sezone, ko bodo podobno kot lani, 29. aprila na stadionu Matije Gubca gostili uvod v Speedway Grand Prix serijo. Dirko za VN Slovenije, ki bo kot že vrsto let največji moto športni dogodek na sončni strani Alp.

Naslednja, druga od treh dirk letošnjega prvenstva, bo 15. aprila na stadionu Ilirije v Ljubljani.

Rezultati:
1. Matej Žagar (AMTK Ljubljana) 17 točk, 2. Jurica Pavlic (SK Unia Goričan) 17, 3. Nick Škorja (AMTK Ljubljana) 14, 4. Matic Ivačič 9, 5. Denis Štojs 12 (oba AMD Krško), 6. Paco Castagna (Ita) 10, ...


Borut Cvetko / mediaspeed

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"