Speedway v Ljubljani: Žagar in Voldrih v boj za prvo deseterico

6. 6. 2014
Deli

Jutri, v soboto, nas na stadionu Ilirije v Zg. Šiški čaka največja dirka letošnje spidvejske sezone pri nas. V kvalifikacijah svetovnega prvenstva posameznikov, se bodo v organizaciji AMTK Ljubljana na ovalu v naši prestolnici pomerili svetovni velemojstri tega športa. Vozniki iz kar desetih držav bodo dirkali za prav toliko mest, za nastopv nadaljnjem ciklusu tega tekmovanja, ki bo na koncu izluščilo trojico novih stalnih voznikov Speedway Grand Prix serije za leto 2015. Dirka se bo pričela ob 16. uri, resnično pester spremljevalni program, ki bo ponudil zabavo za vso družino in uradni trening pa ob 11. uri.

Glavna zvezda tokratne dirke bo tako zagotovo domači voznik Matej Žagar, ki se te dirke udeležuje tudi na željo njegovega kluba, saj trenutno po zmagi in tretjem mestu na nedavnih dirkah za VN Finske ter Češke v SP zaseda izvrstno peto mesto in je po tretjini prvenstva tudi v igri za najvišja mesta na koncu sezone. V natrpanem urniku, saj bo v Ljubljano priletel po petkovi dirki v Angliji in tako po nastopu nadaljeval s kombiju na novo preizkušnjo na Poljsko, pa bo zagotovo še najbolj osrečil svoje navijače, ki pa bodo pesti stiskali tudi za drugega predstavnika AMTK Ljubljana Matica Voldriha. Slednji se je pred dirko sezone opremil z novim motornim orožjem pod svojim sedežem in zato tudi pred domačim občinstvom upravičeno upa, da se bo kljub izjemni konkurenci uspel prebiti v drugi krog tega tekmovanja. Kot rezervi pa bosta na svojo priložnost čakala še preostala dva Slovenca, Izak Šantej iz AMD Krško ter tretji Ljubljančan Maks Gregorič.

Pogled na startno listo pove, da se ob Žagarju največ pričakuje od Avstralca TroyaBatchelorja, prav tako aktualnega voznika SGP serije, pozorni pa bomo seveda tudi na vedno nabrite Poljake, pri katerih v ospredje sili PatrykDudek, lanski mladinski svetovni prvak in t.i. »rookieoftheyear« lanske sezone. Pri belo rdeči zastavi mu bo družbo delal še JanuszKolodziej, ki se ga prav tako še spomnimo kot nekdanjega stalnega člana SGP druščine. Med Skandinavci izstopata NicolaiKlindt ter Peter Kildemand, ki so ga v tem tednu razveselili z informacijo, da bo na VN Danske letos nastopil kot voznik s posebnim povabilom. Ne smemo pa pozabiti tudi na oba Šveda, nekdanjega SGP voznika Petra Ljunga ter Kima Nilssona.

Imena, ki vlečejo in zagotavljajo, da bo dirka na novi podlagi resnična paša za oči.

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"