Speedway v Šiški dobil Žagar

11. 5. 2014
Deli

Prva letošnja dirka za državno prvenstvo Slovenije je postregla z veliko atraktivnimi vožnjami. Zanesljivo je zmagal aktualni državni prvak, Matej Žagar.

Veseli nas, da se je v lepem sončnem vremenu na tribunah zbralo lepo število navdušencev, kar potrjuje, da je speedway še vedno doma v Šiški. Oval na Iliriji ima bogato tradicijo v tem športu, že vse od leta 1963, ko je bil štadion zgrajen. To je bila že 175. dirka v Ljubljani!

Tekmovalo je 16. dirkačev iz treh držav (dirka je štela tudi za državno prvenstvo Hrvaške), med mladinci se je najbolje odrezal Žiga Kovačič, v članski katergoriji pa so bili najboljši Matej Žagar, Aleksander Čonda in Matic Voldrih.

Žal pa tudi tokrat padcev, ki so sestavni del tega šport, ni manjkalo. Dirka je bila ob padcu Renata Cvetka in Sama Kukovice dalj časa prekinjena. Pri tem se je Samo Kukovica težje poškodoval, Renato pa jo je odnesel z zlomljeno nogo. Obema želimo čimprejšnje okrevanje.

Med odmori je z zabavo poskrbel še ne 16-letni Nick Škorja, večkratni državni prvak v mlajših katergorijah v motokrosu, ki ima po novem tudi velike tekmovalne ambicije v speedwayu.

Uroš Jakopič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"