Speedway: Velikonočni začetek v Krškem

25. 3. 2016
Deli

Slovenski ljubitelji speedwayatudi letos ne bodo prikrajšani za tradicionalno otvoritev sezone. Stadion Matije Gubca bo tako, kot po navadi, na velikonočno nedeljo gostil dirko skupnega državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške. Uradni trening bodo vozniki opravili ob 13. uri, pričetek dirke pa bo ob 15. uri.

Startno listo letošnjega prvenstva, ki bo štelo pet dirk, bodo po dogovoru z zvezami iz sosednjih držav, ob slovenskih in hrvaških voznikih sestavljali še vozniki iz Madžarske, prav zato se bodo vozniki za točke borili tudi v madžarski Gyuli. Ta bo 30. julija gostila celo finalno dirko prvenstva.

Glavna favorita za skupno zmago in posamična naslova seveda ostajata Matej Žagar iz AMTK Ljubljana in Hrvat Jurica Pavlic iz SK Unia Goričan. Bomo pa letos zagotovo pogrešali kar tri voznike, ki so pošteno krojili dirke v minulih sezonah. S kariero je tako vsaj zaenkrat končal nekdanji član ST Lendava Aleksander Čonda, ki je še lani osvojil naslov slovenskega podprvaka. V vrstah AMTK Ljubljana pa bomo pogrešali Maksa Gregoriča, ki je končal nastope zaradi poškodbe, ki jo je utrpel avgusta lani, podoben razlog za prekinitev kariere pa ima tudi Matic Voldrih.

Kljub drugačni napovedi, kariero nadaljuje veteran AMD Krško, Denis Štojs, družbo pa mu bo v klubskih barvah delal še Matic Ivačič, ki je lani pauziral. Se je pa iz AMD Krško v AMTK Ljubljana preselil Luka Omerzel.

Nespremenjen ostaja četrti klub, Kovačič Speedway Team, kjer vozniško zasedbo tvorita mlada brata Žiga in Jaka Kovačič. Starejši Žiga tako tudi letos brani naslov mladinskega prvaka.

Dirka, ki bo pospešila velikonočno kosilo, bo tudi dobra generalka pred dirko sezone, ki nas v Krškem čaka 30. aprila, ko bo stadion Matije Gubca ponovno gostil dirko Speedway Grand Prix serije. Letos celo uvodno, kjer se bo prvič med seboj pomerila najboljša svetovna petnajsterica letnika 2016.

Za naše voznike pa bo nedeljska dirka tako tudi preizkus za vse tiste, ki si ob stalnem vozniku serije, Mateju Žagarju, na domači dirki za VN Slovenije, želijo posebno povabilo za nastop med svetovno elito.

Dirke DP posameznikov 2016:

27.03. Krško

10.04. Ljubljana

18.06. Lendava

23.07. DonjiKraljevec Hrvaška

30.07. Gyula, Madžarska

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"