Superbike: Salt lake City

2. 6. 2008
Deli

Po več kot štirih letih se je prvenstvo Superbike znova vrnilo na Ameriška tla. Na dirkališču Miller Motorsports park se je v nedeljo ponoči po evropskem času pred 51.000 gledalci odvila šesta dirka v letošnjem prvenstvu.

Prvič v svoji karieri je na obeh dirkah zmagal Carlos Checa in hkrati privozil 100-to zmago za Hondo. Na obeh dirkah je ta vikend odlično motivirani Španec odpeljal tudi najhitrejši krog in po neuspešnem koncu tedna vodilnega v prvenstvu Troya Baylissa, svoj zaostanek zmanjšal na 28 točk. Nesrečni Bayliss pa iz ZDA ni odnesel niti ene same nove točke.

Na prvi dirki si je drugo mesto pripeljal Troy Corser z Yamaho, presentljivo tretji je bil Fabrizio (Ducati), ki je po prvem krogu vozil na 14 mestu. Četrti je bil Neukirchner s Suzukijem, peto mesto pa je zasedel njegov moštveni kolega Nieto. Dirko je zaznamoval grd padec Troy Baylissa, ki se je v boju za drugo mesto zapletel z japoncem Hago.

Drugo dirko je zelo uspešno začel nemec Max Neukirchner, a je moral po nekaj krogih priznati premoč Chece. Na stopničke je ponovno stopil tudi Fabrizio. Baylissa se je tudi tokrat držala smola, saj se je moral vrniti v bokse zaradi izgubljene prestavne ročice, nove točke so bile s tem za avstralca žal že izgubljene.

Matjaž Tomažič

Vrstni red dirkačev:

1. Bayliss 194

2. Checa 166

3. Neukirchner 144

4. Nieto 126

5. Haga 122

6. Corser 121

7. Xaus 92

8. Fabrizio 87

9. Biaggi 85

10. Kiyonari 80

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"