Supermoto EP: Nastran na stopničkah

30. 8. 2010
Deli

29. avgusta se je na Siciliji, natančneje na kartodromu v Triscini, odvijala tretja dirka evropskega prvenstva.

Dirke sta se udeležila tudi dva Slovenca, Uroš Nastran in Luka Pleško in se oba odrezala odlično.

Nastran je že na ogrevanju pokazal, da je ponovno med najhitrejšimi, saj je že na kvalifikacijah dosegel tretji najboljši čas med odlično konkurenco. Prvo mesto je zasedel domačin Fabrizio Bartolini, drugo pa njegov rojak Teo Monticelli. Luka Pleško pa se je uvrstil na 16.mesto.

V prvi dirki je Nastran s tretje štartne pozicije povedel z odličnim štartom, sledila pa sta mu Italijana Bartolini in Monticelli. Kljub temu, da je bila proga izredno drseča in zahtevna, Nastran ni storil napake in je vodstvo obdržal vse do konca. Pleško je prav tako odlično odpeljal dirko, saj se je že takoj na začetku s 16. štartne pozicije prebil na 10.mesto, a ga je že v drugem ovinku prehitel bolgarski tekmovalec Karanyotov. Pleško je držal tempo dirke in ostal na 11.mestu vse do konca dirke. To je tudi njegov najboljši rezultat na evropskem prvenstvu.

Druga dirka se je prav tako pričela odlično. Nastran je ponovil štart prve dirke in vodil vse do zadnjega kroga. Na off roadu je premoč nad njim pokazal Monticelli, ki je na koncu v cilj prispel skoraj sekundo pred Nastranom. Tretje mesto je zasedel lanskoletni prvak Porfiri. Tudi Luka Pleško je pokazal, da se zna peljati med evropsko elito, čeprav je to njegova prva sezona v razredu supermoto Open. Dirko je zaključil na 13.mestu.

Uroš: »S to dirko na Siciliji sem res maksimalno zadovoljen. Proga je bila res drseča. Ker tukaj nisem še nikoli treniral, sem bil na začetku zelo počasen, a na koncu sta mehanika pripravila motor za drseče proge. Na koncu se je izkazalo, da so bile nastavitve popolne, kar sem dokazal tudi z rezultatom. Najbolj me veseli to, da sem povečal prednost v skupnem seštevku evropskega prvenstva.«

Luka: »Z dirko sem izredno zadovoljen, saj sem dosegel trinajsto mesto v izjemno močni konkurenci. Na dirki pa sem pridobil ogromno izkušenj, ki mi bodo pomagale v naslednji sezoni, kjer bi rad osvojil naslov državnega prvaka.

Rad bi se zahvalil staršem, Urošu ter mehanikoma za odlično opravljeno delo.«

Naslednja dirka evrospkega prvenstva se bo odvijala 19.septembra v Bolgariji. Uroš ima pred drugouvrščenim Bartolinijem že 37 točk prednosti. Držimo pesti, da Urošu poleg državnega in AA naslova uspe osvojiti še naslov evropskega prvaka.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"