Supermoto SP, Sicilija: Nastran četrti

29. 8. 2011
Deli

Na Siciliji, natančneje v kraju Castelvetrano, se je ta konec tedna odvijala četrta preizkušnja svetovnega prvenstva v supermotu. Na zelo vroči Siciliji je nastopil tudi naš voznik Uroš Nastran (AMD Sitar) s svojo italijansko ekipo TDS Faor Honda.

Že na ogrevalnih treningih je Uroš pokazal, da je kljub poškodbi prsta dobro kondicijsko pripravljen in da je trdo delal čez poletje, tako da je na obeh prostih treningih dosegel odličen peti in šesti čas.

Na kasnejših sobotnih kvalifikacijah prav tako ni imel težav in je deset minut pred koncem dosegel tretji najhitrejši čas, v zadnjih minutah pa so ga štirje tekmovalci prehiteli, tako da se je vrnil nazaj na progo in v zadnjem krogu dosegel peti najhitrejši čas.

Na nedeljskem superpolu, ki se odvija samo za prve štiri uvrščene tekmovalce s kvalifikacij, je prvi čas dosegel Adrien Chareyre, drugega Thomas Chareyre, tretji pa je bil Ivan Lazzarini. Mauno Hermunen je izgubil tretje mesto s kvalifikacij in prvo dirko začel s četrte pozicije.

Na startu prve dirke je bil Nastran odličen, v nasprotju z drugimi starti svetovnega pokala, kjer ni imel ravno najboljših startov zaradi sklopke. Na testiranjih pred dirko je ekipa odpravila napako, tako da je obdržal svojo peto pozicijo. V tretjem krogu pa je že napredoval na četrto mesto, katerega je tudi obdržal do konca. V cilj je pripeljal dve sekundi za italijanom Lazzarinijem. Zmagal je Thomas Chareyre pred bratom Adrienom.

Drugo dirko je imel Nastran četrto notranjo pozicijo, katera je bila zelo zahtevna za start, a je vseeno dobro startal in izgubil le eno pozicijo. Pred njega je prišel mladi francoz Alexis Marie Luce. Uroš je potreboval nekaj krogov, da ga je prehitel, saj je bilo prehitevanje na tej progi zahtevno. Kasneje je stopnjeval tempo in ujel Lazzarinija. Ponovno sta premoč nad vsemi pokazala brata Chareyre.

Pred tretjo dirko je moral Nastran ponovno po zdravniško pomoč, saj je imel probleme z levo roko, kasneje pa se mu je na startu poškodoval še start sistem. Na startu je sicer izgubil nekaj mest, bil je sedmi, čez tekmo pa je delal zelo hitre čase in prehitel dva tekmovalca pred seboj. Ujel je Lazzarinija in Ravaglio, ampak za prehitevanje je zmanjkalo časa, končal je peti s polsekundnim zaostankom za tretjeuvrščenim. V zadnji vožnji je zmagal Adrien pred Thomasom.

Skupno na dirki je slavil TM-ov tovariški voznik Thomas Chareyre, drugi je bil Adrien Chareyre na Fast whells Apriliji, tretji pa Hondin voznik Ivan Lazzarini. Nastran je dosegel skupno četrto mesto in se po lestvici povzpel s štirinajstega na osmo mesto.

Nastran PR

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja