Supermoto SP: Nastran oropan končal na 12. mestu

24. 9. 2013
Deli

Po enomesečnem premoru se je svetovno supermoto prvenstvo nadaljevalo na Siciliji. Od slovenskih predstavnikov je bil na tekmovanju ponovno le Uroš Nastran(AMD Sitar racing), ki je bil pred tem tekmovanjem na skupno devetem mestu.

Na jutranjih ogrevanjih in kvalifikacijskem treningu Nastranu ni šlo najbolje, saj je imel kar nekaj težav z zelo zahtevno drsečo progo in ni uspel do konca kvalifikacij najti pravih linij za hiter krog, vseeno pa je zaključil kvalifikacije v sončnem vremenu na dvanajstem mestu. Na nedeljskem treningu pa je že bilo bolje, saj je imel kar pol sekunde hitrejši čas kot na kvalifikacijah in končal na 8.mestu.

Prva dirka se je začela zelo razburljivo, v prvem ovinku sta dva tekmovalca padla in dirka je bila prekinjena. Med čakanjem na drugi start je začelo deževati, kar ni pričakoval nihče. Vsi tekmovalci so se odločili za menjavo gum, le Nastran, Bartoliniin Vorliček so tvegali in obdržali gladke gume. Nastran je težko pričakoval start, saj je vedel da se je pravilno odločil, ker se je pred ponovnem ogrevalnim krogom proga že sušila. Nato so štiri minute pred startom vsi začeli v paniki menjavati gume, kar seveda ni bilo pošteno do ostalih, ki so tvegali. Organizator je zaradi tega prestavil start za pet minut kasneje. Drugi start je uspel, najbolje je startal Hermunen, Chareyre in Vorliček. Nastran je bil na presenetljivem šestem mestu, nato pa ga je izrinil s proge Lazzarini in padel je na trinajsto mesto. Do konca dirke je imel zelo hiter tempo in zaključil je na devetem mestu.

Drugo dirko je ponovno prišlo do velikih preobratov, po slabem startu Nastrana je v drugem krogu še zapeljal na olje, ki se je ob okvari razlil iz motorja Ravaglije in grdo padel, prav tako je na istem mestu padel Vorliček in Lazzarini. V vodstvu so si izmenjavali mesta Hermunen in brata Chareyre, v ozadju pa so se osmoljenci tekme borili za pomembne točke. Zaključili so skupaj, Lazzarini na devetem, Nastran desetem in Vorliček na enajstem mestu.  Skupno zmago je prvič v sezoni slavil Adrien Chareyre, Nastran pa je bil po vseh težavah deseti, v skupnem seštevku pa je napredoval na osmo mesto.

Teden kasneje je bila finalna tekma sezone v Franciji. Nastran se je skupaj s punco odpravil direktno s Sicilije proti Franciji, v Italiji so ga oropali, razbili so mu steklo na osebnem vozilu in sredi belega dneva iz avta pobrali vse potrebne dokumente in dve potovalki z oblačili.  Nato sta se odpravila domov. Po pogovoru z ekipo, se je odločil, da po vseh problemih, ki jih je imel na poti na zadnjo tekmo sezone ne gre. S tem dejanjem je izgubil skupno osmo mesto v skupnem seštevku, nazadoval je na dvanajsto mesto. Naslov svetovnega prvaka si je prvič v karieri privozil finec Mauno Hermunen.

Uroš o sezoni: S sezono sem zadovoljen, saj nisem imel pravega treninga z ekipo. Na vseh tekmovanjih pa sem se uvrščal konstantno med najboljšo deseterico. Žalosten sem samo zaradi zapleta na koncu sezone, saj v Francijo nisem odšel zaradi ropa v Italiji  in sem izgubil skupno osmo mesto. Zahvalil bi se vsem sponzorjem, ki so mi pomagali v tej sezoni, posebej podjetje Transworld in Luxuris, ki mi finančno pomagata. V tej sezoni se bom ob povabilu organizatorja udeležil pomembnega tekmovanja SUPERBIKER z legendami motokrosa kot so: Everts, Desale, Ward, Fabvre, Pichon, Dymond, Barragan,...in legendami s cestnih dirk: Troy Corser, Ben Bostrom, Roberts, Chambom,...in prvih osem s svetovnega supermoto prvenstva in nekaj evropskih in svetovnih prvakov izpred let, Delepin, Van den Bosch, Seel,...tekmovanje bo potekalo od 11-13. oktobra v Belgiji, zagotovo bo zanimivo saj se tekmovanja v povprečju udeleži preko 300 voznikov in na tisoče gledalcev.

Nastran PR

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"