Posebna revija ob slovesu Suzukija od motokrosa

6. 12. 2017 | Jaka Završan
Deli
Posebna revija ob slovesu Suzukija od motokrosa

Zadnja izdaja spletne revije Team Suzuki Racing Magazine pozornost namenja motokrosu: zgodovini, vpletenim ljudem in tehniki. 

V svetovnem prvenstvu v motokrosu je japonska znamka v letih delovanja (od 1970 do 2017) pustila velik pečat. V tem obdobju jim je uspelo osvojiti 30 naslovov svetovnega prvaka in 32 konstruktorskih naslovov. Uspehom in zgodovini so se poklonili v posebni izdaji revije, ki je na voljo na spletni strani suzuki-racing.com/magazine/2017/mx-special. Med drugim boste lahko v njej prebrali intervju z dirkačem in vodjem moštva Sylvainom Geboersom, predstavitev tekmovalcev (tudi Stefana Evertsa, ki je svoj prvi naslov prvaka dobil na Suzukiju RM125WS), občudovali fotografije nekdanjih dirkalnikov in še marsikaj drugega.

Letošnji umik tovarniške ekipe iz karavane MXGP sicer velja za veliko presenečenje, sploh če poudarimo, da letošnja sezona za njih po kar nekaj solidnih posamičnih predstavah večine njihovih dirkačev in skupnem drugem mestu Jeremyja Seewerja v razredu MX2 sploh ni bila slaba. Prav tako pa se je kot manager ekipe šele lani uveljavil desetkratni svetovni motokrosistični prvak Stefan Everts, ki je imel visoke ambicije. O umiku iz svetovnega in japonskega prvenstva v motokrosu smo pisali oktobra letos: Suzuki danes sporočil, da zapušča MXGP.

Jaka Završan
foto: Suzuki

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja