Tim Gajser najhitreje v Orehovi vasi med evropsko konkurenco

8. 6. 2015
Deli

V nedeljo 7.6. je na prenovljeni stezi Radizel pri Orehovi vasi potekala letošnja največja mednarodna dirka v motokrosu pri nas. Zmaga v elitnem razredu EMX Open je šla zanesljivo v slovenske roke, saj Tim Gajser ni pustil presenečenj in zmagal z ogromno prednostjo.

V obeh vožnjah je odločno povedel takoj s štarta in nato vodstva ni izpustil iz rok ter domače občinstvo navdušil z atraktivno in kot blisk hitro vožnjo. Tim, ki sicer tekmuje na dirkah za svetovno prvenstvo v razredu MX2 in se dirk za evropsko prvenstvo ne udeležuje je dirko sicer izkoristil za odličen trening.

V najmočnejšem razredu je nastopilo še devet Slovencev. Ob odstopu Saša Kraglja v drugi vožnji, sicer domačina in povratnika na motokros steze je bil tako drugi najhitrejši Aljoša Molnar, v deseterico pa sta se uvrstila še Toni Mulec na osmem in Theo Urbas na desetem mestu.

Med najmlajšimi v razredu EMX 65 je zmagal Španec Adria Monne, Gal Hauptman je dirko končal na 12. Mestu. Da Maks Mausser sodi v sam vrh evropske konkurence do 85 kubičnih centimetrov je postalo jasno že na sobotnih treningih, a žal mu je na nedeljski dirki v prvi vožnji ponagajala tehnika in se je moral zadovoljiti z 18. mestom. V drugi vožnji je dirko končal na odličnem 2. mestu, kar je bilo dovolj za končno 8. mesto. Zmagal je francoz Tom Guy.

Kljub zelo visokim temperaturam je kar 80 prizadevnih delavcev AMD Orehova vas izpeljalo še eno vrhunsko dirko na stezi, kjer lahko gledalci uživajo ob ogledu atraktivnih dirk v naravnem amfiteatru in tako spremljajo dirkače praktično ves čas.

AMZS Sport

Foto: AP

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"