Tim Gajser po naslov državnega prvaka v Orehovo vas

28. 9. 2016
Deli

Prvi oktobrski konec tedna bo postregel s festivalom motokrosa na kraljici slovenskih stez v Orehovi vasi. V soboto 1.10. se bodo najprej pomerili tekmovalci pokalnega in amaterskega tekmovanja v motokrosu, v nedeljo 2.10. pa nas čaka spektakularni finale državnega prvenstva, kjer bo Tim Gajser stisnil zobe in nekoliko poškodovan storil vse, osvoji naslov državnega prvaka v sezoni 2016.

Gajser, ki je delno okreval po poškodbi, ki jo je staknil med testiranjem pretekli teden bo seveda glavni favorit za zmago. Računa lahko tudi na podporo domačih navijačev, ki bodo nedvomno pridrveli v velikem številu in obarvali obronke Radizela v rumeno-rdeče barve. Bližina razgibane motokros steze, ki se kiti z izjemno tradicijo dirk na najvišjem nivoju je blizu navijačem iz pomurskega, štajerskega in koroškega dela Slovenije nedvomno pa bo privabila tudi ljubitelje motokrosa iz bližnje Avstrije. Aljoša Molnar, ki je edini, ki bi teoretično še lahko ogrozil Gajserja v lovu za naslov bo seveda poizkusil a ob hitrosti, ki jo kaže svetovni MXGP prvak je jasno, da mu naslov lahko vzame le tehnična okvara ali hud padec oziroma odstop.

Za pravo vzdušje bo poskrbljeno že v soboto, ko se bodo na stezi pomerili motokrosisti za pokalno in amatersko tekmovanje. To so vedno zanimive dirke saj v številnih kategorijah spremljamo zelo zanimive boje, predvsem pa uživamo v številnih štartih. Na teh dirkah se kalijo bodoči vrhunski motokrosisti, zato bo zanimivo opazovati mlade talente, ki lahko morda nekega dne postanejo zvezde kot je Tim Gajser. Dirke za pokalno tekmovanje se bodo začele že ob 11. uri. Pred tem pa bodo že potekali prosti treningi. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši v kategorijah MX 50 in MX 65, nato pa sledijo kategorije MX85, MX 125 in MX R2, MX R3, MX R1, MX R3 ter amaterji. To so tudi številčno najbolje zastopane motokros dirke pri nas.

V nedeljo bo program dirk podoben, po jutranjih ogrevanjih se bodo dirke začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši, nato pa sledi kategorija MX85, skupni vožnji MX 125 in MX R3 ter za konec prvega dela še MX2 in MX OPEN ob 14. uri. Druge vožnje se bodo končale po 17. uri, nato sledi podelitev pokalov in priznanj državnim prvakom.

Organizator AMD Orehova vas je poskrbel tudi za dobrodelno noto, saj bodo skupaj z Timom in Bogomirjem Gajserjem podelili finančno pomoč poškodovanemu spidvejistu Maksu Gregoriču, ki se je lani huje poškodoval na dirki v Italiji, bil dolgo časa v umetni komi in se sooča z dolgotrajno rehabilitacijo.

Organizatorji naprošajo, da se na obisk dirke odpravite pravočasno, za parkirna mest abo dobro poskrbljeno, otroci in mladina do 15. leta pa imajo prost vstop.

Radizel torej vabi na nepozabni motošportni spektakel, ki bo trajal od sobote do nedelje!

Vse rezultate boste v živo našli na www.speed-timing.hr, koledar dirka pa na www.amzs.si

Koledar preostalih dirk za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu 2016

2.10. – Orehova vas

Koledar preostalih dirk za pokalno in amatersko tekmovanje Slovenije v motokrosu 2016:

1.10. – Orehova vas

9.10. – Brežice

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"