Toni Mulec po dirki Le Touquet: »Uspelo mi je zaradi borbenosti in športne sreče« (video)

4. 2. 2019 | Jaka Završan
Deli
Toni Mulec po dirki Le Touquet: »Uspelo mi je zaradi borbenosti in športne sreče« (video) (foto: 2emmephotorace)
2emmephotorace

Za nami je ena izmed bolj prestižnih dirk v svetu motošporta, s katero smo lahko Slovenci izjemno zadovoljni in nanjo tudi ponosni.

Prejšnjo nedeljo je na skrajnem severu Francije potekala tradicionalna, že 44. dirka Le Touquet. Te zahtevne preizkušnje se je udeležilo 1.187 tekmovalcev, med njimi tudi Slovenec Toni Mulec (pogovor pred dirko in nekaj več podrobnosti si lahko preberete s klikom tukaj). 

Na vrhu rezultatske razpredelnice so se skozi tekmo večinoma menjali van Horebeek, Potisek, Chapeliere, Martens, Fura, Watson in zvezdnik Yamahinega moštva Adrien van Beveren. Na približno polovici dirke je pobudo prevzel Anglež Nathan Watson, ki je izkoristil težave van Horebeeka in Chapeliera ter si z izjemno tekočo vožnjo privozil prvo zmago na tovrstni tekmi. Vrhunce si lahko ogledate v spodnjem videu:

Toni Mulec do zgodovinskega 16. mesta

»Na startu sem dobil zelo slabo pozicijo, saj sem startal iz vode in s tem posledično izgubil ogromno časa. Sledila je sedem kilometrov dolga ravnina, kjer sem se zaradi leteče mivke spopadal z velikimi bolečinami, vse skupaj pa je oteževala tudi izjemno slaba vidljivost. Sledil je prvi zavoj, s čimer se je zame začel boj iz ozadja, kmalu sem naletel na veliko gnečo, a se mi je predvsem z bojem in srečo uspelo izogniti težavam in izgubi časa. Najtežja pa je bila zagotovo zadnja ura, saj je bila steza zelo uničena, na njej pa so skoraj povsod ležali drugi tekmovalci, ki so se ukvarjali s svojimi težavami. Bilo je zelo naporno, a kot sem pred tekmo omenil, sem glede na pripravljalno obdobje s svojo predstavo zadovoljen, žal mi je le izgube mesta v zadnjem ovinku dirke. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil KTM-u in Akrapoviču, svojemu mehaniku Michaelu, predvsem pa vam – navijačem, brez katerih mi tega ne bi uspelo doseči.«

Končna razvrstitev:

Čestitke Toniju za ta izjemen dosežek tudi od celotne ekipe Moto magazina.

Foto: 2emmephotorace

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja