Tuareg rally: Stanovnik ponovno v Afriko

22. 3. 2009
Deli

Almeria – Dobra dva meseca po končanem rallyu Dakar je Miran Stanovnik ponovno na rallyu. Tokrat bo nastopil na rallyu Tuareg, ki bo potekal v Maroku.

Na osemdnevni rally je Stanovnik odpotoval v soboto. Prva postaja je v španski Almeriji kjer so danes vsi udeleženci opravili tehnične preglede. Stanovnik, ki je na rallyu Dakar osvojil 13. mesto je na rally, ki se bo jutri pričel v Maroku, odšel rahlo poškodovan. ''Na enem izmed treningov sem padel na desno ramo in dobil velik hematom na nadlahtnici. Na današnjem treningu v Španiji mi je roka močno otekla in zdravnik, h kateremu sem odšel na pregled, ni našel spodbudne besede. Vsekakor grem danes na trajekt za Maroko. Jutri bom na štartu prve izmed osmih etap in upam na vse najboljše, '' je po opravljenem tehničnem pregledu povedal Stanovnik.

Rally bo potekal v Maroku. Le zadnja etapa bo na sporedu v Španiji. Med motoristi in avtomobilisti so tekmovalci ločeni v dve skupini. Medtem, ko bo Stanovnik nastopal v »profi« skupini bo v skupini amaterjev nastopilo še nekaj Slovencev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja