Ukota in Saražin na stopničkah v Ottobianu

9. 7. 2013
Deli

Člani ekipe GetLow Racing Team so tretjo letošnjo dirko zaključili z dvema odličnima uvrstitvama ter si za vroče poletje zadali nalogo: več treninga na motokros stezah.

Zadnji vikend v mesecu juniju so imeli supermotaši na sporedu četrto dirko za odprto italijansko regijsko prvenstvo Triveneto. Dirkačema iz ekipe GetLow Racing Team se je ponovno pridružil Andrea Tull, ki je zaradi poškodovane ključnice moral odpovedati nastop na prejšnjih dveh dirkah.

Koprčana Marko Ukota (razred Expert) in Tine Saražin (razred Top Class) sta na kratkih kvalifikacijah, trajajo le deset minut, kljub gneči na stezi uspela izboriti četrto štartno mesto v prvi vrsti, Andrea Tull pa je dirki razreda Expert začel na petem štartnem mestu. Marko Ukota je v prvi dirki odlično štartal in se uspel takoj prebiti na drugo mesto. Nekaj časa je lovil vodilnega tekmovalca, a je zaradi napak na peščenem delu proge izgubil stik z njim in do konca dirke pripeljal na drugem mestu. V drugi vožnji je štartal slabše in v prvi zavoj pripeljal na petem mestu. Čeprav je vozil opazno bolje od voznikov pred njim, jih zaradi specifičnosti steze ni uspel prehiteti. »Na terenu je bila le ena idealna linija, na asfaltnih ravninah pa se je poznal primanjkljaj moči v mojem dirkalniku. Ravno toliko so mi zbežali, da jih na zaviranju nikakor nisem uspel prehiteti. Upam, da mi do naslednje dirke uspe iz agregata spraviti še kakšnega 'konja',« je po dirki povedal Ukota, ki je skupno zasedel tretje mesto.

Andrea Tull, ki tekmuje v istem razredu, se je takoj po štartu zapletel z drugim voznikom ter po težki borbi končal na dvanajstem mestu. V drugi dirki je štartal bolje, a na terenskem v boju s sotekmovalci zašel z idealne linije in padel v globokem pesku. Njegovo formo so dokazovali časi na krog, ki so bili med najboljšimi v kategoriji. Po divji vožnji z veliko prehitevanji je drugo dirko končal na šestem mestu, kar je bilo dovolj za skupno deveto mesto. Andrea: »Glede na dolg dirkaški premor zaradi poškodovane ključnice sem s hitrostjo zadovoljen, malo manj pa z rezultatom, saj sem z zapleti s sotekmovalci zapravil veliko mest.«

Tine Saražin je zaradi sklopke, ki ni pravilno delovala, na štartu obeh dirk izgubil več mest, a hitro uspel ujeti vodilno trojico. V prvi dirki je držal stik z vodilnima dirkačema, a na terenskem delu ni uspel ohranjati peklenskega tempa. Eden izmed dirkačev pred njim ima izkušnje s svetovnega motokros prvenstva. Dirki je končal na tretjem in četrtem mestu ter skupno dirkaški dan zaključil na odličnem drugem mestu. »Na asfaltnem delu steze sem bil hitrejši od konkurentov, na terenu pa mi lov za najboljšimi vzame ogromno energije. Preko poletja bo treba še več časa posvetiti motokrosu, nato pa lahko računam na uvrstitve še višje,« si najboljših mest na jesenskih dirkah želi Saražin.

Naslednja dirka pokala Triveneto bo po poletnem premoru 15. septembra na dirkališču Jesolo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol