UNIOR MX prvenstvo Slovenije – 1. dirka: Pakrac (Hrvaška)

4. 5. 2015
Deli

Na prvi dirki, UNIOR MX prvenstva Slovenije so se naši najboljši motokrosisti pomerili s hrvaškimi tekmeci, saj je dirka štela tudi za odprto državno prvenstvo Hrvaške. Polne štartne rampe, močna konkurenca in lepo vreme so poskrbeli za odličen začetek domačega prvenstva.

Tim Gajser je pred navdušenim občinstvom potrdil vlogo favorita in zanesljivo zmagal pred tekmeci. A povsem brez težav za našega superzvezdnika svetovnega motokrosa ni šlo in je poskrbel tudi za spektakularen padec, ki pa se je na srečo končal brez poškodb. V drugi vožnji ni puščal presenečenj in z veliko prednostjo zmagal. 'Dirka v Pakracu je bila odličen trening, všeč mi je kako je steza razgibana, polna različnih skokov kjer lahko treniram različne elemente motokrosa, od kanalov, ritem sekcije do večjih in manjših skokov. V letošnji sezoni načrtujem udeležbo na vseh dirkah za domače državno prvenstvo, predvsem pa se veselim tudi srečanj z navijači, ki prihajajo na dirke, saj je vzdušje zelo sproščeno.'

Na dirki je sicer manjkal Klemen Gerčar, ki je zaradi pokrivanja terminov tekmoval v nemškem odprtem prvenstvu ADAC. Drugo mesto je zasedel najboljši hrvaški motokrosist Leljak Mario.

Od naših so se v elitni kategoriji MX open izkazali tudi Toni Mulec s tretjim mestom, Theo Urbas in Ian Oskar Katanec pa sta poskrbela za zanimive medsebojne obračune v obeh vožnjah.

Najbolj tesni boji so potekali v kategoriji MX 125 (oziroma MX2) kjer je na Koncu slavil Aljoša Molnar, ki je zabeležil tretje mesto v prvi in zmago v drugi vožnji. Da lahko pomeša štrene tudi najhitrejšim je nakazal komaj 15. letni Jan Pancar, ki letos prvič vozi na 250 kubičnem štiritaktnem motociklu. Z najhitrejšim časom na treningu je dokazal da hitrost ima, manjkajo pa mu še izkušnje v neposrednih dvobojih z starejšimi in močnejšimi tekmeci. Med dvotaktnimi stroji v razredu MX 125 2T je kljub padcu v prvem ovinku prve vožnje Luka Milec prišel na drugo mesto in z zmago v drugi vožnji privozil skupno zmago: enako število točk sta si razdelila z Miho Bubničem ki je v prvo zmagal v drugo pa zasedel zanesljivo drugo mesto. Na tretjem mestu je dirko končal Jaka Završan.

Med mlajšimi je v razredu MX 50 junior zmagal Žiga Grebenc, v razredu MX 65 Mia Ribić in v razredu MX 85 Z zanesljivima zmagama Gašper Polajžer. Med Veterani nadaljujeta zmagovalno tradicijo Bogomir Gajser (nad 40 let) in Alojzij Fortuna (nad 50 let).

Naslednja dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije v motokrosu bo 17.5. v Brežicah. Rekreativni motokrosisti pa se bodo v pokalnem tekmovanju pomerili na prenovljeni stezi v Orehovi vasi že to nedeljo.

Rezultati 1. dirke za UNIOR MX prvenstvo Slovenije, Pakrac (Hrvaška):

DP 50 JUN: 1. Grebenc Žiga, 2. Blažekovič Antonio, 3. Oblak Žak,...

DP 65 JUN: 1. Ribić Mia, 2. Pažič Borna, 3. Lončar Dino,...

DP 85: 1. Polajžer Gašper, 2. Golec Mihael, 3. Rak Urh,...

DP 125 2T: 1. Milec Luka, 2.Bubnič Miha, 3. Završan Jaka,...

DP125: 1. Molnar Aljoša , 2. Doplihar Anej, 3. Kelava Matija,...

DP VETERANI 50: 1. Fortuna Alojzij, 2.Vidic Gorazd, 3. Besednik Krešimir,...

ODP VETERANI 40: 1. Gajser Bogomir, 2. Pancar Igor, 3. Jankovič Tomaž,...

DP OPEN: 1. Gajser Tim, 2. Leljak Mario, 3. Mulec Toni,...

Vse rezultate najdete na www.speed-timing.hr in na www.amzs.si

AMZS MX Press

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel